Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λειτουργία του ιατρείου του Ψυχιάτρου και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστου Λιάπη

Το Ιδιωτικό του Ιατρείο στην Κηφισιά, επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη 36, ξεκίνησε ο Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD συστεγαζόμενος με τον Καθηγητή Ψυχιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργο Αλεβιζόπουλο MD, DFPsych. 

Όπως ανέφερε ο Δρ. Λιάπης: "Έχοντας πάντοτε στη σκέψη μου τον ψυχικώς πάσχοντα άνθρωπο και με οδηγό τις ανάγκες της κοινωνίας, εντείνω την προσπάθεια προσφοράς ποιοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι βρίσκονται σε ανάγκη, και από τη θέση του μάχιμου ιδιώτη ιατρού, παράλληλα με το κλινικό και επιστημονικό μου έργο στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς "Άγιοι Ανάργυροι". Με την οικονομική κρίση να πολλαπλασιάζει τον αρνητικό αντίκτυπο των ψυχικών παθήσεων, χτυπώντας τις πιο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες της κοινωνίας μας, αυξάνεται η ανάγκη για παροχή ολοκληρωμένης ψυχιατρικής φροντίδας, τόσο από Δημόσιες όσο και από Ιδιωτικές Δομές. Ασκώντας τη βασισμένη στις πλέον πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις ιατρική (την αναφερόμενη στη διεθνή βιβλιογραφία ως evidence based medicine) προσπαθώ να συμβάλλω και ως ιδιώτης ψυχίατρος, στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ψυχιατρικών ασθενών και των οικογενειών τους. Είναι ένα εγχείρημα που ξεκίνησε με αισιοδοξία, δύναμη και αγάπη προς τον πάσχοντα άνθρωπο, σε πείσμα του δύσκολου και αφιλόξενου, για κάθε νέο επιστήμονα, τοπίου που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας κατά τα χρόνια της κρίσης, αναγκάζοντας πολλούς νέους συναδέλφους ιατρούς να αναζητήσουν καλύτερο επαγγελματικό και επιστημονικό μέλλον στο εξωτερικό. Είναι μεγάλη μου τιμή και ιδιαίτερη ευθύνη να συνοδεύεται το ξεκίνημά μου αυτό από τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη ενός ξεχωριστού Ακαδημαϊκού Δασκάλου, επιστήμονα και ανθρώπου, του Καθηγητή Ψυχιατρικής Γιώργου Αλεβιζόπουλου. Επέλεξα να δώσω τη μάχη της καθημερινής άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος στη χώρα μου, επιχειρώντας να πολλαπλασιάσω τη χρησιμότητά μου στους συνανθρώπους μας και στην κοινωνία."

""
 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Δρ. Χρίστος Χ. Λιάπης ΜD, MSc, PhD, αποφοίτησε το 2003 από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε το Αγροτικό του στα ορεινά χωριά της Καλαμπάκας και τις Μεταπτυχιακές του Σπουδές στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας των Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Michigan των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκε στο Νοσοκομείο των Βετεράνων του Αμερικανικού Στρατού, Veteran Affairs Hospital στο Ann Arbor του Michigan, με έμφαση στην ομαδική ψυχοθεραπεία.  Ειναι κάτοχος και δευτέρου Μεταπτυχιακού Διπλώματος, στη Διεθνή Ιατρική και τη Διαχείριση Κρίσεων Υγείας, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ συμμετείχε στις δραστηριότητες των Γιατρών του Κόσμου στην Αφρική. Εκπαιδεύτηκε στην Ά Ψυχιατρική Πανεπιστημιακή Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου Αθηνών και ειδικεύτηκε περαιτέρω στις Συναισθηματικές Διαταραχές στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης. Εργάζεται ως Ψυχίατρος στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς  "Άγιοι Ανάργυροι", ενώ έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του και ως Συντονιστής στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας. Έχει εκπαιδευτεί σε ψυχαναλυτικού και γνωσιακού προσανατολισμού ψυχοθεραπείες και ειναι Διδάκτωρ Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εχει πολλές συμμετοχές και ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά Ψυχιατρικά και Ιατρικά Συνέδρια, καθώς και δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων και συγγραμμάτων του σε περιοδικά και βιβλία του κλάδου του. Διηγήματα, δοκίμια και ποιήματά του έχουν βραβευθεί σε Πανελλήνιους και Παγκόσμιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς. Παράλληλα με το κλινικό και ερευνητικό του έργο αρθρογραφεί τακτικά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και εφανίζεται στα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

 
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή