Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έτοιμες οι σαρωτικές αλλαγές στην Παιδεία

Αλλαγές που θα αλλάξουν τελείως την Δημόσια Εκπαίδευση, προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, που από το 2019 σκοπεύει να αλλάξει εντελώς τον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια ενώ από φέτος θα μειώσει το εξεταστικό βάρος των μαθητών της Α’ και Β’ Λυκείου.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, «το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια θα δημοσιοποιηθεί μέσα στο επόμενο 15νθήμερο, καθώς αυτές τις ημέρες εξετάζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες».

Εκτός από το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, από το 2019-2020 αναμένεται και η νέα λειτουργία των Πανεπιστημίων, που θα διαμορφωθεί μέσα από τις συνεργασίες με τα ΤΕΙ.

Ο κ. Γαβρόγλου χαρακτήρισε «ριζοσπαστική λύση που απαιτεί μια κάποια αλλαγή νοοτροπίας στην κοινωνία», το νέο σύστημα.

Μετά την μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων στη Γ’ Λυκείου για το απολυτήριο, το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να προχωρήσει σε αντίστοιχες αλλαγές και στην Α’ και Β΄ Λυκείου.

Οι αλλαγές αυτές δεν θα αφορούν τους μαθητές που θα μπουν φέτος στη Β’ Λυκείου. Η μοναδική αλλαγή με την οποία θα βρεθούν αντιμέτωποι οι μαθητές αυτοί είναι ένα νέο μάθημα, που ονομάζεται «Πολίτης και Κοινωνία».
 
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή