Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα που είχε διαπράξει 132 κλοπές

Εξαρθρώθηκε ύστερα από έρευνα που διεξήγαγε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα στους νομούς Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Αιτωλοακαρνανίας, Λευκάδας και Κέρκυρας.
Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης συνεργάστηκε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, της Μικτής Ομάδας Συνοριακής Δράσης, του Τμήματος 'Αμεσης Δράσης και της Διμοιρίας Υποστήριξης καθώς και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου.
Κατά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε Ιωάννινα, Αγρίνιο, Βόνιτσα και Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας συνελήφθησαν ένας 36χρονος ως εγκέφαλος της σπείρας, καθώς και ακόμη 11 άτομα, ως μέλη της οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη επτά προσώπων που αναζητούνται για εμπλοκή στην υπόθεση.
Σε βάρος τους, σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παράνομης οπλοκατοχής. Επιπρόσθετα, για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και 27χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αντίσταση και απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών.
Στο πλαίσιο της έρευνας, μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί 132 κλοπές ή απόπειρες σε σπίτια, εκ των οποίων 81 διαρρήξεις σε διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, 40 στην Λευκάδα , έξι στα Ιωάννινα, δύο στην Πρέβεζα, δύο στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και μία περίπτωση διάρρηξης σε περιοχή της Κέρκυρας.

Η συνολική λεία της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνει τις 140.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση τουλάχιστον από τον Μάιο του 2017, επιχειρούσαν οργανωμένα με σχέδιο, είχαν συγκεκριμένη μεθοδολογία, καταμερισμό περιοχών και διασύνδεση των μελών και διέπρατταν κλοπές ή διαρρήξεις σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή