Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mητσοτάκης: Ενωτικός και με όραμα στη ΔΕΘ

   Με όραμα και μεγάλες βλέψεις για τη χώρα παρουσιάστηκε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ εχθές το βράδυ εκφράζοντας ενωτικές και πολυσυλλεκτικές προδιαθέσεις κάνοντας ευρύ και άμεσο <<άνοιγμα>> στην κοινωνία με στόχο να μην αποκλείσει κανένα Έλληνα οπότε και να διευρύνει την εκλογική του βάση.

   Με το σύνθημα <<ΜΠΟΡΟΥΜΕ>> εξήγγειλε το επίσημο πρόγραμμα της ΝΔ σύμφωνα με το οποίο επικεντρώθηκε στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν και τις προγραμματικές προτάσεις του κόμματος για ένα καλύτερο μέλλον της χώρας ενώ απέφυγε να μπει στο ‘’τρυπάκι’’ του πολωτικού και στείρου αντιπολιτευτικού λόγου εκφράζοντας συναινετική διάθεση απέναντι στις πρακτικές διχασμού του κ. Τσίπρα.

   Αφήνοντας πίσω την ‘’γκρίζα’’ εποχή διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέφερε πως η ΝΔ έχει σαν προτεραιότητα έξι μεγάλους εθνικούς στόχους και πως πρέπει να  καταστεί η χώρα πυλώνας του κράτους δικαίου, της καινοτομίας και της προσέλκυσης επενδύσεων, της παραγωγικότητας, της διαφάνειας, της προόδου, της λειτουργικότητας και της συμμετοχικότητας χωρίς τον σκόπελο της γραφειοκρατίας που ταλανίζει τη δημόσια διοίκηση.

   Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο δεσμευόμενος για φοροελαφρύνσεις, μείωση των εισφορών καθώς και μείωση των συντελεστών με σκοπό την ανάπτυξη και την κατάργηση των capital controls αλλά και του νόμου Κατρούγκαλου όπου ανέφερε πως το ασφαλιστικό σύστημα θα γίνει πιο ανταποδοτικό διατηρώντας και την εθνική σύνταξη. Προκειμένου να μπορέσουν οι Έλληνες να αποπληρώσουν τις οφειλές τους στο κράτος εξήγγειλε επίσης ενιαία ρύθμιση οφειλών με 120 δόσεις και ελάχιστη τα 20 ευρώ.

   Επιπλέον, τόνισε πως θα καταργήσει την Συμφωνία των Πρεσπών η οποία είναι ντροπιαστική αφού εκχώρησε την ιστορία της ελληνικής Μακεδονίας και νομιμοποίησε <<μακεδονική>> γλώσσα και ταυτότητα στους Σκοπιανούς. Επίσης, επεσήμανε πως όποιος είναι πατριώτης δεν είναι και ακροδεξιός απαντώντας στις αιχμές του κ. Τσίπρα ο οποίος χαρακτήριζε ως ακροδεξιά τη ΝΔ την ώρα που ο ίδιος συγκυβερνεί με τους ΑΝΕΛ.

   Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πως η παράταξή του θα καταψηφίσει αυτή την συμφωνία λέγοντας χαρακτηριστικά «Κι αν τελικά η συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή, τότε θα πρέπει η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή.» 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή