Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τέλη κυκλοφορίας με τον …μήνα

Στόχος η χρήση των ΙΧ ακόμη και για κάποιους μήνες του χρόνου και πως γίνεται η άρση της ακινησίας.
 
Μέσα στο Μάιο αναμένεται να επανέλθει το μέτρο της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας με το μήνα. Το μέτρο, εφαρμόζεται από το 2016 και έχει ως στόχο ο ιδιοκτήτης του οχήματος έναντι της πληρωμής μέρους των τελών κυκλοφορίας να μπορεί να πάρει πίσω τις πινακίδες που έχει καταθέσει και να κυκλοφορήσει κάποιους μήνες το όχημα του.

Η παράταση του μέτρου και το 2018 αναμένεται να περάσει σε τροπολογία που θα κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες και η οποία δεν αναμένεται να έχει αλλαγές με την περσινή.

Η μερική άρση ακινησίας προϋποθέτει την πληρωμή των τελών για τους μήνες που θέλει ο ιδιοκτήτης του οχήματος  να χρησιμοποιήσει το όχημα του συν ένα μήνα.

Ειδικότερα , για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός καταβάλλονται τα 2/12 των τελών κυκλοφορίας, για 3 μήνες πληρώνονται τα 4/12, ενώ για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος του 2018 θα καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να προσέλθει στην Δ.ΟΥ. του και να κάνει γραπτά σχετικό αίτημα το οποία τηρείται στο αρχείο της εφορίας του και να πάρει την άδεια και τις πινακίδες κυκλοφορίας. Στον υπολογισμό του ποσού των τελών κυκλοφορίας, ο μήνας που γίνεται η άρση της ακινησίας λογίζεται ως ολόκληρος μήνας, ανεξάρτητα από την ημερομηνία της άρσης εάν δηλαδή αυτή γίνεται στην αρχή ή στο τέλος του μήνα.

Στην περίπτωση εκπρόθεσμης επιστροφής των πινακίδων ή μη επιστροφής αυτών στη ΔΟΥ, επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των αναλογούντων ετησίων τελών.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή