Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χάρης Θεοχάρης: Πίθος των Δαναΐδων το επενδυτικό περιβάλλον

Ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Βουλευτή  για την αποχώρηση της «Al Rayyan» του Κατάρ από την Ελλάδα.

Σε ανακοίνωσή του για την αποχώρηση της «Al Rayyan» από την Ελλάδα, ο Ανεξάρτητος Βουλευτής  Χάρης Θεοχάρης, έκανε την εξής δήλωση:

«Στις 18/11/2016 σε ερώτησή μου προς το υπουργείο Οικονομικών ανέφερα χαρακτηριστικά πως το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα εξελίσσεται σε πίθο των Δαναΐδων. Επεσήμανα δε πως η κυβέρνηση από τη μία διακηρύσσει τη δημιουργία φιλικού κλίματος για ξένες επενδύσεις και από την άλλη υπονομεύει τις επενδυτικές πρωτοβουλίες όταν αυτές εκδηλώνονται. Η συγκεκριμένη ερώτηση είχε ως αντικείμενο την επένδυση στον τομέα του τουρισμού της κρατικής επενδυτικής εταιρίας του Κατάρ Al-Rayyan στη Ζάκυνθο, συνολικού προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ, η οποία τότε κινδύνευε να ματαιωθεί.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, ανακοινώθηκε επίσημα η αποχώρηση της Al Rayyan του Κατάρ ως επενδυτή από την Ελλάδα. Μετά το Ελληνικό, μετά την Κασσιόπη, μετά τις Σκουριές, η ματαίωση της επένδυσης της Ζακύνθου έρχεται να πλήξει ακόμα πιο σκληρά την εικόνα της Ελλάδας ως προορισμού προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων. Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά καταστρέφει την προοπτική για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών.

Άλλα λένε στα λόγια και άλλα κάνουν στις πράξεις. Δεν αρκούν οι ευχές και τα συνθήματα περί success story. Τα παραμύθια της κυβέρνησης έχουν δράκους και πρίγκιπες. Η πραγματική ζωή όμως θέλει αλήθειες. Χρειαζόμαστε επενδυτές, χρειαζόμαστε δουλειές για τους νέους, χρειαζόμαστε σχέδιο για να φύγει η χώρα μπροστά».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή