Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Κλέψε λιγότερο» η νέα παράσταση της θεατρικής ομάδας εκπαιδευτικών στα Τρίκαλα

Οι θεατρικές διαΔΡΩμές, συνεχίζοντας την πορεία που ξεκίνησε το 2013, επανέρχονται δριμύτερες και παρουσιάζουν στις 23 Ιουλίου στο υπαίθριο θέατρο του Φρουρίου την ανατρεπτική κωμωδία του σπουδαίου Ντάριο Φο «Κλέψε λιγότερο».

Λίγα λόγια για το έργο

«Αφού κλέβουν οι άλλοι, κλέψε κι εσύ, ίσως λίγο λιγότερο όμως». Αυτά μαθαίνει η έκπληκτη πρωταγωνίστρια μας, η Ενέα, όταν βλέπει να περνά από μπροστά της ολόκληρο το πανόραμα της κοινωνίας: Νεκροθάφτες κι εξοχότατοι, πόρνες και καλόγριες, τρελοί και γιατροί, έμποροι και εισαγγελείς, διευθυντές και αστυνομικοί. Ο Ντάριο Φο έγραψε το έργο για να καυτηριάσει τα κακώς κείμενα της Ιταλικής κοινωνίας, όμως αυτό παραμένει επίκαιρο και σύγχρονο σαν να γράφτηκε για κάθε χώρα και κάθε καιρό. Έτσι, επιλέχτηκε από την ομάδα για να στείλει τα μηνύματά του και στην Ελλάδα του σήμερα: Ποιοι είναι πραγματικά οι τρελοί και ποιοι οι σοβαροί, ποιοι οι αξιοσέβαστοι και ποιοι οι διεφθαρμένοι;

Η προσπάθεια μας

Ένα τέτοιο έργο είναι άκρως απαιτητικό, καθώς είναι πολυπρόσωπο, έχει αρκετές δόσεις σουρεαλισμού, πολλή μουσική και τραγούδι, διαφορετικές σκηνές και έξυπνους διαλόγους. Για τον λόγο αυτό κηρύχθηκε… επιστράτευση από την κ. Βαργιάμη, στην οποία ανταποκρίθηκαν πρόθυμα πολλοί εκπαιδευτικοί, ο Γιώργος Κουβέλας που έγραψε την μουσική, οι χορεύτριες και δασκάλες του ΧΟΤ Ραφαέλα και Κάτια Μάνου, το τμήμα Αισθητικής του ΙΕΚ Τρικάλων και πολλοί φίλοι. Την επιστράτευση ακολούθησε σκληρή εκπαίδευση με πολλές (μα πάρα πολλές!) πρόβες, προκειμένου να συντονιστούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι, ας μην ξεχνάμε έκαναν όλον αυτόν τον κόπο από το υστέρημα του χρόνου και των αντοχών τους, καθώς η κύρια δουλειά τους είναι η παραγωγή ποιοτικού έργου στην εκπαίδευση.

Το κίνητρο

Κάθε μας παράσταση είναι αφιερωμένη σε κάποιον ευγενή σκοπό. Φέτος λοιπόν αφιερώνουμε την παράσταση μας στα παιδιά που υφίστανται μεταμόσχευση μυελού των οστών, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας και την Μονάδα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Τρικάλων. Αν λοιπόν στην είσοδο ακούσετε κάποιον φωνακλά να σας καλεί να δώσετε τον οβολό σας σε ένα κουτί ενίσχυσης, μην διστάσετε! Τα χρήματα θα πάνε για να καλυφθεί μέρος των εξόδων της παράστασης και για να ενισχυθεί μια προσπάθεια Ζωής.

Επίσης όσοι από εμάς επιθυμούμε και ηλικιακά μπορούμε θα υπάρχει από το Νοσοκομείο Τρικάλων η Υπεύθυνη της Μονάδας για να γίνουμε δότες στην Τράπεζα Εθελοντών Δωρητών Μυελού των Οστών, διότι πολλά παιδιά περιμένουν με αγωνία να βρεθεί συμβατός δότης και αυτό είναι ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ!!!.

Σας περιμένουμε!

Σας περιμένουμε λοιπόν να ανηφορίσετε στο υπαίθριο θέατρο του Φρουρίου την Παρασκευή 23 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ κι ελπίζουμε να σας ανταμείψουμε με την παράσταση και να εισπράξουμε ένα ζεστό χειροκρότημα για την προσπάθεια μας.

Οι θεατρικές διαΔΡΩμες

Σκηνοθεσία: Δήμητρα Γ. Βαργιάμη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΠΑΙΖΟΥΝ (με τη σειρά που εμφανίζονται)

1ος νεκροθάφτης (Φάμπιο)-Θυρωρός: Γιώργος Αγγέλης

2ος νεκροθάφτης(Αρμάντο)- Εξοχότατος: Σπύρος Παπανικολάου

3ος νεκροθάφτης (Ντίνο)-Κλέφτης: Κώστας Ταμπάκος

Ενέα: Χρύσα Χαρδαλίδου

Διευθυντής του νεκροταφείου: Κώστας Χύτας

Έμπορος (Αρνάλντο Καλογεννημένος): Χρήστος Κωστάκης

Σύζυγος του εμπόρου-Τρελός Καθηγητής: Γιώτα Καραστογιάννη

Πόρνη: Φανή Σμιξιώτη

Πόρνη 1: Ραφαέλα Μάνου

Πόρνη 2: Μένια Καλογράνα

Πόρνη3: Αλίκη Μπακογιάννη

Πόρνη 4:Γωγώ Γιαμπαστή

Πόρνη 5:Αθηνά Σταμοπούλου

Επιθεωρητής Αστυνομίας: Κώστας Μαντζανάς

Αστυνομικός: Ρέα Καλαμαρά

Σύζυγος θυρωρού-Τρελός 2: Αρχοντούλα Γαβρά

Καλόγρια Καρμέλα: Αθανασία Τσιοτινού

Καλόγρια Λουκία: Ελισάβετ Ζήφκου

Τρελός 1: Βάσω Μαλατρά

Τρελός 3: Αλέξανδρος Σδρόλιας

Τρελός 4: Κάτια-Νανά Μάνου

Τρελός 5: Ράνια Φίκα

Ηγουμένη (Αντωνία Ρανιέρι): Ρούλα Σκανδάλη

Εισαγγελέας: Αθανασία (Σούζυ) Αναγνωστοπούλου

Υποβολέας: Φρόσω Βάγγου

Στίχοι: Δήμητρα Γ. Βαργιάμη

Μουσική: Γιώργος Κουβέλας

Κοστούμια: Τατιάνα Πάβλοβιτς

Σκηνικά: Κώστας Ταμπάκος, Πέτρος Νταραράς, Θέμης Νταραράς

Υπεύθυνος για τα ΜΜΕ: Κώστας Μιχαλάκης

Χορεύουν: Η καθηγήτρια του ΧΟΤ Τρικάλων Κάτια -Νανά Μάνου και Ραφαέλα Μάνου

Μακιγιάζ: το Τμήμα Αισθητικής του ΙΕΚ Τρικάλων.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή