Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βραβείο στην Τρικαλινή μαθήτρια Θεοδώρα Πλιάτσικα

Το 1ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων Εκπρόσωπος της Ελλάδας σε διεθνή διαγωνισμό μετάφρασης.

Διεξήχθη ο  11ος διαγωνισμός «Juvenes Translatores», διαγωνισμός που γίνεται κάθε χρόνο από το 2007 με σκοπό να προωθήσει την εκμάθηση γλωσσών στα σχολεία και να δώσει την ευκαιρία στους 17χρονους μαθητές, της Γ΄ Λυκείου, να μπουν στη θέση του μεταφραστή, τονίζοντας έτσι την γλωσσική πολυμορφία της Ευρώπης.

Ο διαγωνισμός, συνδυάζει την γλωσσική ποικιλομορφία και το ταλέντο των νέων και κάποιοι από τους συμμετασχόντες ακολούθησαν καριέρα επαγγελματία μεταφραστή.

Από την Ελλάδα συμμετέχουν 21 σχολεία, όσες και οι έδρες που κατέχει η χώρα μας στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Η μεταφραστική διαδικασία εκτείνεται στις 24 επίσημες γλώσσες της Ε.Ε. και σε 552 πιθανούς γλωσσικούς συνδυασμούς.

Φέτος κληρώθηκε το 1ο ΓΕΛ Τρικάλων, και συμμετείχε με 5 μαθητές, εκ των οποίων οι 3 μετέφρασαν κείμενο από τα Γαλλικά στα Ελληνικά και οι 2 κείμενο από τα Αγγλικά στα Ελληνικά. Διαγωνίστηκαν μαζί με περισσότερους από 3.300 μαθητές από περισσότερα από 700 σχολεία στην Ευρώπη και στο σύνολό τους οι μεταφράσεις κάλυψαν 144 γλωσσικούς συνδυασμούς.

Οι επαγγελματίες μεταφραστές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αξιολόγησαν όλες τις μεταφράσεις και επέλεξαν την καλύτερη για κάθε χώρα της Ε. Ε.  Οι 28 νικητές-«μεταφραστές», ένας από κάθε μία από τις 28 χώρες-μέλη της Ε. Ε., κλήθηκαν στις Βρυξέλλες για να παραλάβουν το βραβείο τους σε τελετή στις Βρυξέλλες.

Την Ελλάδα, εκπροσώπησε η Θεοδώρα Πλιάτσικα, μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων, νικήτρια του διαγωνισμού «Juvenes ΤTranslatores 2017», συνοδευόμενη από την μητέρα της, Ιουλιάνα Ντράγκνε-Πλιάτσικα, και την υπεύθυνη για τον διαγωνισμό Καθηγήτρια, Ναυσικά Μουλά, φιλόλογο, υποδιευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων.

 Το 1ο ΓΕΛ Τρικάλων είχε φέτος την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να εκπροσωπήσει, με την Θεοδώρα, την Ελλάδα επειδή κατάφερε να αποσπάσει και 3 από τους 11 επαίνους, που για πρώτη φορά θεσπίστηκαν φέτος, με τους μαθητές του, Ανδρομάχη Κεσκινίδου (από Γαλλικά στα Ελληνικά), Φωτεινή Τόλια (από Αγγλικά στα Ελληνικά) και Γιώργο Τσιορλίδα (από Αγγλικά στα Ελληνικά).
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή