Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Διακρατική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος IPPON

Δεύτερη συνάντηση για ενίσχυση της συμμετοχής των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στις διαδικασίες ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.
 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν η 2η διακρατική συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος IPPON – Καινοτόμες ευκαιρίες Δημοσίων Συμβάσεων και Δικτύωση.

Το πρόγραμμα IPPON στοχεύει στην υλοποίηση και ενίσχυση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις δημόσιες συμβάσεις, ευνοώντας τη δικτύωση και εξαλείφοντας τα εμπόδια για την πρόσβασή τους στις εθνικές και ξένες αγορές καθώς και στις διαδικασίες διεθνοποίησης.

Στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της 2ης διακρατικής συνάντησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος IPPON  στο οποίο η Ελλάδα εκπροσωπείται από το Θεσσαλικό Κέντρο Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΘΕΚΑΚΕ) και τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Δήμητρα».

14 εταίροι από 7 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετείχαν στην συνάντηση.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές δημοσίων συμβάσεων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εφαρμογή ενός συστήματος που στόχο θα έχει να συμβάλει στην διαρκή ενημέρωση των ΜΜΕ σχετικά με νέες προτάσεις και διαγωνισμούς, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα, η εταιρική σύμπραξη του προγράμματος IPPON θα αναπτύξει ένα πρότυπο εκπαίδευσης, καθοδήγησης και συμβουλευτικής για την υποστήριξη των ΜΜΕ στην οικοδόμηση ενός πιο αποτελεσματικού πλαισίου για πρόσβαση στις δημόσιες συμβάσεις.
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή