Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Διάκριση για το 5o Γυμνάσιο Τρικάλων

Το Σχολείο συμμετείχε στον 2ο  Μαραθωνίο Καινοτομίας «City Challenge Crowdhackathon Smartcity 2» που διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)  και πραγματοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη του Μύλου Ματσόπουλου.

 To City Challenge Crowdhackathon Smartcity είναι ένας Μαραθώνιος Ανάπτυξης Καινοτόμων Εφαρμογών και Υπηρεσιών στον οποίο αναπτύσσονται  πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών.

Στα Τρίκαλα, μαθητές/τριες  της Α/Βάθμιας και Β.Βάθμιας Εκπαίδευσης, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, φοιτητές και ιδιώτες παρουσίασαν τις ρομποτικές και τεχνολογικές τους ιδέες που ήταν προσανατολισμένες στην επίλυση προβλημάτων της πόλης, στην προαγωγή της δημόσιας υγείας και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Το project του 5ου Γυμνασίου βασίστηκε στον άξονα βελτίωση ποιότητας ζωής και προαγωγή δημόσιας υγείας.  Οι μαθητές/τριες  με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους δημιούργησαν έναν  «φωτεινό σηματοδότη» και έναν «ανιχνευτή καπνού» αξιοποιώντας τα arduino και τα ρομποτάκια που χάρισε ο Δήμος Τρικκαίων στο σχολείο.

Οι μαθητές με την εφαρμογή του φωτεινού σηματοδότη στοχεύουν στον περιορισμό  πρόκλησης  ατυχημάτων.  Η άλλη εφαρμογή που αναπτύχθηκε συνδέεται με την συμμετοχή του σχολείου στην αντικαπνιστική εκστρατεία του Δήμου Τρικκαίων. Έτσι οι μαθητές δημιούργησαν σύστημα ανίχνευσης καπνού  και ενημέρωσης  για το συμβάν.  

Το project του 5ου Γυμνασίου διακρίθηκε και έτσι θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στην Κεντρική εκδήλωση της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί   στο  Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 30 Ιουνίου.

Οι μαθητές/τριες  Αθανασία Γούλα, Γεώργιο Κεφάλα,  Χαρίλαο Ντιντή,  Δέσποινα Τσιουμάνη και Λαμπρινή Χύτα  με τους Εκπαιδευτικούς κ.κ. Ζαφείρη, Βακουφτσή και Παρδάλη, συμμετείχαν σε αυτή την διάκριση του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή