Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ένα Ηπειρώτικο αποκριάτικο απογευματινό

Ένα Ηπειρώτικο αποκριάτικο απογευματινό πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων.

Στην αρχή καμαρώσαμε τους λεβέντες και λεβέντισσες των χορευτικών τμημάτων οι οποίοι αναβίωσαν αποκριάτικα ήθη και έθιμα. Τα όμορφα παιδιά έδειξαν πως αγαπούν την παράδοση, ότι την αγκαλιάζουν, την υπερασπίζονται, στέλνοντας θετικά μηνύματα και αναδεικνύοντας σημαντικά κομμάτια του πολιτισμού και της ιστορίας. Αυτή η εντυπωσιακή εικόνα των παιδιών οφείλεται στον άριστο και αεικίνητο παιδαγωγό χορού και καθηγητή Φυσικής Αγωγής Δημήτρη Δημουλά, ο οποίος στη συνέχεια κάλεσε όλους τους Ηπειρώτες και όχι μόνο, να είναι κοντά στην παράδοση, ενωμένοι για την προσφορά και τη δημιουργία του τόπου μας.

Στη συνέχεια, ενωμένοι, Τρικαλινοί και Ηπειρώτες έσυραν το χορό στα βήματα της γνώριμης και αγαπημένης τους παράδοσης. Όλοι έδειξαν πως αγαπούν τον τόπο τους. Είναι ανεκτίμητες αξίες της ζωής που μόνο στους αυθεντικούς λαούς συναντάει κανείς και μ’ όλη τους την ψυχή αγωνιούν να μεταδώσουν στις επόμενες γενεές! Είναι η λάμψη και το μεγαλείο της Ηπειρώτικης ευεργεσίας που την κουβαλάνε σαν χρέος βαρύ ανά τους αιώνες για να την συνεχίσουν. Και την συνεχίζουν με τέτοιες δραστηριότητες και εκδηλώσεις συλλογικής δημιουργίας.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκη Χύτα, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, είπε τα εξής: «Η παρουσία σας μας δίνει τη χαρά αλλά και δύναμη να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια αναβάθμισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με αμείωτη ένταση, με ταχείς ρυθμούς και δεν θα κάνουμε πίσω όσο η ψυχή μας διακατέχεται από πατριωτική αγάπη και διαπνέεται από πατριωτικό παλμό, αποδεικνύοντας έτσι περίτρανα πόσα πολλά και πόσα σπουδαία πράγματα μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ενάντια σ’ αυτούς που προσπαθούν να απαξιώσουν τις αρχές και τις αξίες μας. Ο τόπος μας έχει ανθρώπους με πνεύμα, έχει ανθρώπους με πείσμα, ανθρώπους υπερήφανους.

Η παράδοση είναι η ιστορία μας, είναι ο πολιτισμός μας, είναι η ταυτότητά μας. Είναι ο κρίκος που συνδέει το σήμερα, το χθες και το αύριο. Είναι ο διαμορφωτής του μέλλοντος».
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί τα παιδιά όλων των χορευτικών τμημάτων που εντυπωσίασαν το κοινό και όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την όμορφη εκδήλωση.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή