Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ημερίδα στα Τρίκαλα για την «Κοινωνική Οικονομία»

Με πρωτοβουλία και διοργάνωση της ΔΥΕΚΟ και με παρεμβάσεις Εκπροσώπων Φορέων.

Η «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία», ως 3ος πυλώνας της οικονομίας, βρέθηκε στο επίκεντρο ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Τρικκαίων.

Την ημερίδα, διοργάνωσε το ΔΥΕΚΟ (Δίκτυο Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Οικονομίας) με θέμα «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα» και αναλύθηκε το πλέγμα των σχέσεων που αφορούν στα νέα δεδομένα σχετικά με την κοινωνική οικονομία, από το στάδιο της ίδρυσης μέχρι τις λεπτομέρειες και τις αλληλεπιδράσεις στην πραγματική οικονομία.

Την εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων Κώστας Ψύχος και ακολούθησαν οι Ομιλητές.

Ο Αντώνης Βορλόου, Ειδικός Γραμματέας Κ.ΑΛ.Ο. Υπ. Εργασίας, αναφέρθηκε στο ζήτημα «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία – το παρόν και το Μέλλον», με έμφαση σε θέματα της Ειδικής Γραμματείας και σε ζητήματα για τη σύσταση κοινωνικών επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με παρουσίαση του έργου της Γραμματείας.

Ο Γιώργος Κωτσός, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, μίλησε για Κοινωνική Οικονομία και Τοπική Αυτοδιοίκηση, με έμφαση στα δεδομένα και από την περιοχή της Καρδίτσας.

Ο Βασίλης Δαγδιλέλης, Πρόεδρος ΕΟΠΠΕΠ Υπ. Παιδείας, τόνισε την σημασία των πιστοποιήσεων αλλά και την ουσία τους σε σχέση με ΚΟΙΝΣΕΠ, αναπτύσσοντας το θέμα «Κοινωνική Οικονομία και Πιστοποίηση».

Ο Βασίλης Τσίπας, Διευθυντής ΟΑΕΔ Τρικάλων αναφέρθηκε σε θέματα Κοινωνικής Οικονομίας και Απασχόλησης.

Η Αικατερίνη Αναγνωστοπούλου, Πρόεδρος ΔΥΕΚΟ, αναφέρθηκε σε ζητήματα Κοινωνικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές από ΚΟΙΝΣΕΠ από Τρίκαλα και Λάρισα, με συγκεκριμένα παραδείγματα και δράσεις.
Ακολούθησαν ερωτήσεις του κοινού και η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τον Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλο, που αναφέρθηκε στο θέμα «Το Οικοσύστημα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στα Τρίκαλα».
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή