Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων: «Διαμάντι» με φόντο τα παγωμένα βουνά του Πόντου

Ένα αργόσυρτο και πανέμορφο διαμάντι από τη γειτονική Τουρκία, με φόντο τα βουνά του Πόντου και την πραγματική φτώχεια των γειτόνων, παρουσιάζει η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων αύριο Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στις 9.45 το βράδυ στον δημοτικό κινηματογράφο, στον Μύλο Ματσόπουλου.

Η ταινία «Το κρύο της Τραπεζούντας», αργή, αλλά με αριστουργηματική φωτογραφία και θέμα που τσακίζει την εικόνα για την ευημερούσα Τουρκία, εισαγάγει τον θεατή σε άγνωστες πτυχές της γειτονικής μας χώρας, που αποκρύπτονται επιμελώς αλλά αποτελούν σημείο σπουδής για σημαντικούς σύγχρονους σκηνοθέτες

Υπόθεση

Ο Μεχμέτ ζει σε ένα εξαθλιωμένο ορεινό χαμόσπιτο στην Τραπεζούντα, συντροφιά με τη γριά μάνα του, την εξουθενωμένη και απελπισμένη σύζυγό του και τα δυο παιδιά του.

Τα λιγοστά ζωντανά που εκτρέφουν για αναπαραγωγή δεν τους παρέχουν παρά ελάχιστα. Το λογικό θα ήταν να έβρισκε δουλειά στο κοντινό ορυχείο, αλλά ο Μεχμέτ γυρνάει τα βουνά μόνος του, αναζητώντας με μανία εκείνη τη φλέβα χρυσού που θα τους λύσει τα προβλήματα μια για πάντα.

Εισιτήρια

Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία.

Μη μέλη 5 ευρώ.

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή