Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων: Τα Χριστούγεννα ως χαρά, λύτρωση, τραγωδία

Η εξαιρετική γαλλική ταινία «Θα χιονίσει τα Χριστούγεννα;» προβάλλεται αύριο Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 9.45 το βράδυ από την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων, στον Δημοτικό Κινηματογράφο, στον Μύλο Ματσόπουλου.
Μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, η συγκεκριμένη ταινία λειτουργεί ως τροφή για σκέψη. Από τη μια οι ωραιοποιημένες επαρχιακές εικόνες, όπου γης, από την άλλη το τι είναι τελικά αυτό που αγαπάμε στη μεγάλη χειμερινή γιορτή της χαράς. Διλήμματα και παιχνίδια του φακού, διαφορετικές οπτικές και τραγωδίες ανείπωτες, μέσα από τρυφερότητα και μια λύτρωση διφορούμενη και – ποιος ξέρει; – γιορτινή.
Πρόκειται για ταινία δράματος σε σκηνοθεσία Sandrine Veysset, όπου πρωταγωνιστούν οι Daniel Duval, Dominique Reymond , Jessica Martinez  και Alexandre Roger.
Υπόθεση 
Μια γυναίκα και τα επτά της παιδιά ζουν σε ένα αγρόκτημα στη νότια Γαλλία. Η σκληρή δουλειά και η μέτρια ποιότητα διαβίωσης θα δημιουργούσαν ευτυχισμένη ζωή, αν…

Αν ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος, ένα εγωιστικό και αυταρχικό άτομο, που είναι επίσης ο εραστής της γυναίκας και πατέρα όλων των παιδιών της, δεν λειτουργούσε τόσο δεσποτικά. Ο αγρότης ζει διπλή ζωή και χειρίζεται τα παιδιά ως ιδιοκτησία του, τα χρησιμοποιεί ως φθηνή εργασία, ενισχύοντας κάθε είδους εκμετάλλευση. 

Μόνο η αγάπη της γυναίκας για τα παιδιά της, τους επιτρέπει να υπομείνουν την κατάστασή τους. Αλλά ακόμη και γι 'αυτήν, έχει κυριαρχήσει η απογοήτευση. Ειδικά όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και μια διαφορετική λύτρωση εμφανίζεται….
 
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή