Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ποια Πάτρα; Αυτή δεν είναι … «έξυπνη πόλη»….

Στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «η Σκοτεινή Πλευρά του 5G».
 
 Η διοργάνωση έγινε από την πρωτοβουλία  «Επιτροπή Πολιτών για την Προστασίας της Υγείας από την Η/Μ Ακτινοβολία» και οι Πατρινοί πολίτες ανταποκρίθηκαν με προσέλευση και οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν σε κατάμεστη αίθουσα με πολίτες να παρακολουθούν με ενδιαφέρον επί 3ωρου καταδεικνύοντας την ανησυχία τους και την ανάγκη για περισσότερη ενημέρωση.

Ομιλητές ήταν οι Χρήστος Γεωργίου PHD, Καθηγητής βιοχημείας Παν/μίου Πατρών-Τομέας Γενετικής Βιολογίας Κυττάρου και Ανάπτυξης, Απόστολος Πουρτσίδης MD, παιδαιματολόγος – παιδοογκολόγος, Δ/ντής Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων Π και Α Κυριακού, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας και ο  ιατρός Ανδρέας Ηλιάδης Εντατικολόγος – Δ/ντης ΕΣΥ ΜΕΘ Παίδων Ρίου έκανε την εισαγωγή.

Συντονιστής της συζήτησης και μέλος της Επιτροπής Πολιτών ήταν ο ιατρός Τάσος Γιακουμής, Γεν. Ιατρός, μέλος ΕΙΝΑ

Τα βασικά συμπεράσματα της εκδήλωσης και της συζήτησης που ακολούθησε  είναι τα εξής:

Ο βομβαρδισμός διαφήμισης τον τελευταίο καιρό για το 5G συντελεί εν μέρει στην παραπλάνηση του κοινού τόσο για το πραγματικό όφελος όσο και για τις επιπτώσεις στην υγεία.  Ενώ αναφέρεται ότι η εκπομπή κάθε κεραίας θα είναι χαμηλότερης έντασης, τεχνηέντως ή/και από άγνοια δεν αναφέρεται ότι το 5G για να λειτουργήσει θα χρησιμοποιήσει το υπάρχον 4G δίκτυο, μικρό μόνο μέρος του δικτύου οπτικών ινών ενώ ταυτόχρονα  θα εγκαταστήσει χιλιάδες (στην κυριολεξία)  νέες κεραίες με επακόλουθο την υπερέκθεση όλων μας στην Η/Μ. 

Οι ανεξάρτητες έρευνες από τους επιστήμονες αποδεικνύουν ότι η συνεχής έκθεση στην ακτινοβολία των ασύρματων δικτύων (2G-3G-4G) προκαλεί σωρεία προβλημάτων στην υγεία μας όπως μεταβολή στην φυσιολογική έκφραση των γονιδίων, οξειδωτικό στρες, φλεγμονώδεις διεργασίες γεγονός που έχει αναγκάσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να κατατάξει την Η/Μ ακτινοβολία των ασύρματων επικοινωνιών  στις δυνητικά καρκινογόνες.  Σε αντίθεση, οι έρευνες που χρηματοδοτούνται από τις εταιρείες/παρόχους δεν παρουσιάζουν επιπτώσεις στην υγεία αποφεύγοντας όμως να δεσμευθούν για την 100% ασφάλεια τους.

Όταν μιλάμε για  την εφαρμογή δικτύου 5G και του Internet of Things (IoT), βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα ύδατα γιατί κανείς δεν γνωρίζει το πλήρες φάσμα συχνοτήτων που θα χρησιμοποιηθεί αλλά και  το πραγματικό μέγεθος του ηλεκτρομαγνητικού νέφους. Επί της ουσίας το «5G ψάχνει πόλεις για τα πειράματα του».

Οι πολίτες ζητούν από τους θεσμικούς φορείς περισσότερη ανεξάρτητη ενημέρωση,  ανοικτές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του Δήμου και έλεγχο της υποχρεωτικής έκθεσης τους στην Η/Μ ακτινοβολία.
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή