Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στα πάτρια εδάφη ο Χρίστος Λιάπης

Στο πλαίσιο ομιλίας του για το πώς η οικονομική κρίση επηρεάζει την ψυχική υγεία.
 
Την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με κατοίκους της Οξύνειας, είχε ο Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Λιάπης.

Ο κ. Λιάπης, καλεσμένος του Μορφωτικού Συλλόγου Οξύνειας, κλήθηκε να καταθέσει τις γνώσεις του για το πώς η οικονομική κρίση επηρεάζει την ψυχική υγεία, ενώ στην πλατεία της Οξύνειας, πριν την ομιλία μου, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με κατοίκους για τα προβλήματα Επαρχίας Καλαμπάκας. Προβλήματα που -όπως διαπίστωσε- έχουν εντείνει την ψυχολογική πίεση, εν μέσω της πολύχρονης οικονομικής κρίσης.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Δρ. Λιάπης, «σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, μιλούμε για ΄΄εθνική κατάθλιψη΄΄, αλλά πρέπει να γίνεται διάκριση ανάμεσα στη θλίψη που μπορεί να προκαλούν οι οικονομικές δυσχέρειες και οι βίαιες προσαρμογές που υφίστανται οι πολίτες, λόγω της οικονομικής στενότητας, της περιστολής των εσόδων, της ανεργίας και της λιτότητας και στην κλινική εκδήλωση κατάθλιψης, διότι η πρώτη είναι μια φυσιολογική διαδικασία προσαρμογής, ενώ η δεύτερη είναι μια ψυχοπαθολογική κατάσταση».

Αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο ποσοστό των αυτοκτονιών που διαπράττονται στη διάρκεια οικονομικών κρίσεων, που γίνονται από άτομα που πάσχουν από τις λεγόμενες άτυπες μορφές της κατάθλιψης, τονίζοντας «ότι για αυτό πρέπει ο κάθε κλινικός Ιατρός να είναι ευαισθητοποιημένος και να επαγρυπνεί».

Ο κ. Λιάπης, είχε την ευκαιρία 13 χρόνια μετά να επιστρέψει στον τόπο που υπηρέτησε το αγροτικό του, ως ειδικός Ψυχίατρος και Διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών και δήλωσε ευχαριστημένος «που βοηθώ στην πρόληψη και στην βελτίωση της συνολικής υγείας των κατοίκων της αγαπημένης μου Επαρχίας, μέσα στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η κοινωνία και η πατρίδα μας».
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή