Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρίτη χρονιά λειτουργίας για το «κλάμπ γέλιου» στα Τρίκαλα

Το Κοινωνικό Κλαμπ Γέλιου Τρικάλων με την υποστήριξη του Δημοτικού θεάτρου, ξεκινάει τις συναντήσεις yoga γέλιου με είσοδο ελεύθερη.
Οι συναντήσεις απευθύνονται σε ενήλικες και γίνονται κάθε Πέμπτη, 8 με 9 το βράδυ στα θεατρικά εργαστήρια στο μύλο του Ματσόπουλου. 
Πληροφορίες στο 2431020090
 
Η Yoga Γέλιου είναι μία τεχνική προσανατολισμένη στη σωματική άσκηση που ξεκίνησε το 1995 στη Βομβάη της Ινδίας από τον Δρ Μαντάν Κατάρια ,στην Ελλάδα έκανε την εμφάνιση της το 2008 όπου μέχρι σήμερα ο αριθμός τω ανθρώπων που επιλέγουν αυτή τη μορφή άσκησης συνεχώς αυξάνεται.

Η συνταγή είναι απλή. Συνδυάζουμε απλές ασκήσεις γέλιου, ήπιες αναπνοές και ασκήσεις stretching, ρυθμικά χειροκροτήματα, τραγουδι, και πάνω απ’ όλα παιδική διάθεση και το αποτέλεσμα είναι γέλιο που ρέει κατευθείαν από την καρδιά! Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η διάθεση και η υγεία και αυξάνεται η ευεξία μας!

 
Στη Yoga Γέλιου, το γέλιο χρησιμοποιείται σαν εργαλείο και όχι σαν συναίσθημα. Επειδή δεν στηρίζεται καθόλου στο μυαλό, η Yoga Γέλιου μας βοηθάει να απομακρυνόμαστε με ευκολία από τους φόβους, τη λύπη, τις ανησυχίες, τα όρια που θέτουμε στον εαυτό μας κτλ. Σαν αποτέλεσμα δεν χρειάζεται να είμαστε χαρούμενοι, να έχουμε αίσθηση του χιούμορ, ή έστω και λόγο να γελάσουμε.

Η Yoga Γέλιου βασίζεται στη φιλοσοφία «προσποιούμαι την ευτυχία». Ξεκινάμε να γελάμε προσποιητά και διατηρώντας οπτική επαφή με τα μέλη της ομάδας και φυσικά την παιδική μας διάθεση σύντομα το ψεύτικο γέλιο γίνεται πραγματικό και ρέει σαν ποτάμι.

 
ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΣΑΝ ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ
Το γέλιο χρησιμοποιεί πάνω από τους μισούς μας μυς και γυμνάζει το στομάχι, τους κοιλιακούς, τη μέση και τους μυς της λεκάνης.Το γέλιο είναι η μοναδική δραστηριότητα που κάνει μασάζ και δημιουργεί κυκλοφορία στο λεμφικό μας σύστημα, κάτι που είναι ζωτικό για ένας υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και για την καταπολέμιση του καρκίνου.
Σε μια συνάντηση γιόγκας γέλιου το μόνο που χρειάζεται να έχουμε είναι άνετα ρούχα για να μπορούμε να γελάσουμε ελεύθερα www.laughter-yoga.gr
Οι συναντήσεις γίνονται από την ηθοποιό – εμψυχώτρια και πιστοποιημένη συντονίστρια της γιόγκα γέλιου Ελευθερία Σικινιώτη.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή