Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δημοτικό Στάδιο Σοφάδων: Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση 120.000 ευρώ για την αναβάθμισή του

Με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και τη χρηματοδότηση ύψους 120.000 ευρώ από την ΓΓ Αθλητισμού,  ο Δήμος Σοφάδων προχωρά στη βελτίωση της λειτουργικότητας του Δημοτικού Σταδίου Σοφάδων, με την αντικατάσταση του χλοοτάπητα.  Η χρηματοδότηση θα γίνει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ προηγήθηκε αξιολόγηση του φακέλου που κατέθεσε ο Δήμος Σοφάδων. 
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, παρουσία της Βουλευτή Καρδίτσας Χρυσούλας Κατσαβριά – Σιωροπούλου, υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση με τον Δήμαρχο Σοφάδων Θάνο Σκάρλο.
Ο Δήμαρχος Σοφάδων ευχαρίστησε τον κ. Βασιλειάδη, για την θετική αντιμετώπιση του αιτήματος του Δήμου καθώς και τη βουλευτή κ. Χρυσούλα Κατσαβριά για την υποστήριξή της τόσο στο συγκεκριμένο ζήτημα, όσο και στα υπόλοιπα θέματα του Δήμου Σοφάδων. 
Στην Προγραμματική Σύμβαση, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται: 
1. Η αναβάθμιση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου ποδοσφαίρου του ανοιχτού σταδίου Σοφάδων, η οποία προβλέπεται να υλοποιηθεί με την αποξήλωση του παλιού φθαρμένου χλοοτάπητα και την εγκατάσταση νέου χλοοτάπητα.
2. Πιο αναλυτικά προβλέπεται: 
• Αφαίρεση υπάρχοντος χλοοτάπητα μαζί με 15-20 εκατ. χώματος.
• Προμήθεια και τοποθέτηση κατάλληλου υποστρώματος με αναλογία πάνω από 80% άμμο.
• Προμήθεια, μεταφορά επί τόπου και ομοιόμορφη διάστρωση εμπλουτισμένης τύρφης, περλίτη, χούμου και την ενσωμάτωσή τους στο έδαφος με σταυρωτό
φρεζάρισμα σε βάθος 10-12 cm.
• Τελική διαμόρφωση με laser, για να δημιουργηθεί η κατάλληλη επιφάνεια με τις κλίσεις.
• Απολύμανση του εδάφους με μυκητοκτόνο σκεύασμα.
• Προμήθεια και τοποθέτηση έτοιμου χλοοτάπητα.
• Λίπανση του με επιφανειακό ή υδατοδιαλυτό μικτό λίπασμα με ιχνοστοιχεία.
• Άρδευση καθώς και τις μετέπειτα καθημερινές αρδεύσεις του χλοοτάπητα μέσω του αρδευτικού δικτύου και την επανασπορά χλοοτάπητα σε όσα σημεία το φύτρωμα
του προκύψει αραιό ή ανεπαρκές.
• Κούρεμα του χλοοτάπητα (τουλάχιστον τρείς φορές) στο κατάλληλο ύψος με μικρό ελκυστήρα με εξάρτηση χλοοκοπτικής μηχανής.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή