Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκδήλωση για τα Βυζαντινά και Θρησκευτικά μνημεία του Ν. Καρδίτσας

«Τα βυζαντινά και Θρησκευτικά μνημεία του Νομού Καρδίτσας» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνον η   Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών Καρδίτσας και η χριστιανική Αγωγή Καρδίτσας, την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα της Χριστιανικής Αγωγής.

Εισηγήτριες οι Αρχαιολόγοι κα Κρυσταλλία  Μαντζανά και η Σταυρούλα Σδρόλια, οι οποίες για σχεδόν τριάντα χρόνια εργάστηκαν στον Ν. Καρδίτσας, ως υπεύθυνες της 7ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και συνέβαλλαν τα μέγιστα, στην καταγραφή, φωτογράφηση, μελέτες και εργασίες αναστήλωση, ανάδειξης και προβολής των Μοναστηριών και Ιερών Ναών του ν. Καρδίτσας.

Σήμερα, η κα Μαντζανά είναι προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων του ν. Τρικάλων και η κα Σδρόλια προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας και υπεύθυνη του βραβευμένου ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥ Μουσείου Λάρισας, συνεχίζοντας το ιδιαίτερα σημαντικό έργο τους.

Η κα Μαντζανά, θα μιλήσει για το Βυζαντινό ΚΑΣΤΡΟ ΦΑΝΑΡΙΟΥ, στο οποίο είχε την επίβλεψη αναστήλωσης και η κα Σδρόλια θα προβάλλει σημαντικά θρησκευτικά μνημεία του νομού.

Τις δύο αρχαιολόγους θα προλογίσουν ο Βασίλης Τσαντήλας που συνεργάζεται μαζί τους τριάντα χρόνια, ως υπεύθυνος Πολιτισμού της Νομαρχίας, ως Αντινομάρχης Πολιτισμού, ως πρόεδρος της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών και  κ. Γεώργιος  Κλήμος, συγγραφέας και ερευνητής της τοπικής ιστορίας και θα τους απονεμηθούν αναμνηστικά, έργα της καθηγήτριας Καλών Τεχνών κας Μάρθα Μακρή, από την Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης του τεράστιου έργου τους των ιδίων και των συνεργατών τους.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή