Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εξαρθρώθηκαν 2 εγκληματικές οργανώσεις

Εξαρθρώθηκαν, έπειτα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, 2 εγκληματικές οργανώσεις, τα Μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Καρδίτσας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Καρδίτσας, από Αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, συνελήφθησαν συνολικά 8 άτομα – Μέλη των οργανώσεων, ηλικίας από 22 έως 44 ετών και εκ των οποίων τα 3 ήταν αρχηγικά.
 
Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν 4 ακόμη άτομα, ηλικίας από 25 έως 54 ετών, ως Μέλη των οργανώσεων.
 
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης των Νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί αρχαιοτήτων, καθώς και της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.
 
Όπως εξακριβώθηκε, από τον Ιανουάριο του 2018, οι 2 εγκληματικές οργανώσεις, έχοντας συγκεκριμένη δομή και διαρκή δράση, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Καρδίτσας.
 
Πιο συγκεκριμένα, διακριβώθηκε ότι η πρώτη οργάνωση αποτελούνταν από 7 συνολικά Μέλη, από τα οποία 26χρονος είχε καθοδηγητικό ρόλο, η δεύτερη οργάνωση αποτελούνταν από 6 συνολικά Μέλη, τα οποία καθοδηγούσαν 42χρονος και 38χρονη, ενώ 22χρονος δραστηριοποιούταν και στις 2 οργανώσεις.

Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες των συλληφθέντων, με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, 20 καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, 48,3 γραμμάρια χασίς, 5 ζυγαριές ακριβείας, 57 ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή,  κεφαλή πήλινου ειδωλίου που εμπίπτει στον Νόμο περί αρχαιοτήτων, 69 φυσίγγια κρότου, 10 μαχαίρια, 2 πλαστά χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, τα χρηματικά ποσά των 2.740 ευρώ και των 100 δολαρίων ΗΠΑ, 4 ΙΧΕ αυτοκίνητα και 2 μοτοσικλέτες καθώς και 22 κινητά τηλέφωνα.  

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή