Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών για το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας

Στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού με την Διευθύντρια του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας Καίτη Βελεσιώτου. 
Στην συνάντηση συμμετείχαν το στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων Αγγελική Παπάζογλου και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας  Παναγιώτα Βράντζα και Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου.
Ο Υπουργός, ενημερώθηκε για την συνολική δραστηριότητα του Κέντρου Γυναικών και την υποστήριξη την οποία παρέχει σε όλες τις γυναίκες της περιοχής, στους διάφορους τομείς που αυτές δραστηριοποιούνται. 
Ειδικότερα, ενημερώθηκε για τη λειτουργία του οργανισμού δια των τμημάτων του, τα οποία είναι, υποστήριξη της απασχόλησης  γυναικών, υποστήριξη γυναικών που απειλούνται ή είναι θύματα βίας, Βρεφονηπιακός σταθμός για βρέφη  2 μηνών έως 2,5 ετών και χώρος δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά προσχολικής ηλικίας από 2,5 ετών.
Ο κ. Σκουρλέτης ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για το έργο του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας και ειδικότερα του Τμήματος που αφορά στην πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Στη βάση αυτή, έχει ήδη εκφραστεί από την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων η βούληση ένταξης του Κέντρου Γυναικών στο Πανελλαδικό Δίκτυο Δομών για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. 
Ο Υπουργός, ενημερώθηκε επίσης και για τις προσπάθειες του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας  προκειμένου να υποστηριχθεί η λειτουργία του, ενδεχομένως και μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, μέρος των οποίων διαχειρίζεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Οι γυναίκες βουλευτές Καρδίτσας κ.κ. Βράντζα και Κατσαβριά – Σιωροπούλου, αναφέρθηκαν πολύ θετικά στην 25ετή λειτουργία του οργανισμού, την σημαντική υποστήριξη που παρέχει στις γυναίκες της περιοχής καθημερινά, την μοναδικότητα αυτού Πανελληνίως καθώς και την ανάγκη εξακολούθησης της απρόσκοπτης λειτουργίας του. 
Ο κ. Σκουρλέτης, τέλος, συμφώνησε και εξέφρασε την άποψη ότι είναι σημαντικό να υποστηριχθεί η λειτουργία του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας με τον πιο πρόσφορο τρόπο.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή