Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σύσκεψη για την αντιπλημμυρική προστασία στο Λεοντάρι

Δραστικές λύσεις στα πλημμυρικά προβλήματα που παρουσιάζονται τόσο σε περιοχές του Δήμου Σοφάδων όσο και της Φθιώτιδας αναζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Λεοντάρι.

Η σύσκεψη διοργανώθηκε με πρωτοβουλία Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής και της Δημ. Αρχής.

Μεταξύ άλλων έδωσαν το παρόν ο Δήμαρχος Σοφάδων Θάνος Σκάρλος, οι αντιδήμαρχοι Αικατερίνη Σκρέτα, Βασίλης Αλεξόπουλος και Σπύρος Εκίζογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, αρμόδιος για θέματα αγροτικής ανάπτυξης Κ. Αποστολόπουλος, ο Δημ. Σύμβουλος Δομοκού Ιωάννης Γκανίδης, ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Θεσσαλίας Δημ. Παπαμιχαήλ, ο εκπρόσωπος του ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδος Θωμάς Τσιάστας, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ 5ης Ζώνης Θεσσαλιώτιδος Γιώργος Τσεμπερούδης, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ 6ης Ζώνης Θεσσαλιώτιδος Παύλος Σπανός, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, Εκπρόσωποι αγροτικών Συλλόγων και αγρότες της περιοχής.

Όπως είναι γνωστό απαιτείται ο άμεσος καθαρισμός τόσο του Φαρσαλίτη ποταμού όσο και της Κακάρας με το ζητούμενο φυσικά να είναι η χρηματοδότηση των έργων.

Μετά από διεξοδική συζήτηση, αποφασίστηκε εντός των επόμενων ημερών να γίνουν όλες οι ενέργειες για την σύγκλιση διαπεριφερειακής συνάντησης (Θεσσαλίας – Φθιώτιδας) με την συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων (Δήμων, ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ κλπ) προκειμένου να περιγραφούν οι ακριβείς παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν για τον καθαρισμό των ποταμών, ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα της συγκέντρωσης υδάτων, αλλά ταυτόχρονα να υπάρξει και σαφής προσδιορισμός του τρόπου χρηματοδότησης των εργασιών.

Παράλληλα από την πλευρά του Δήμου Σοφάδων θα κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να χαρακτηριστούν κανάλια ως «μικτής χρήσης» προκειμένου να γίνει εφικτή η κατασκευή αυτορυθμιζόμενων θυροφραγμάτων.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Σοφάδων τόνισε ότι «Ο Δήμος Σοφάδων κάνει κάθε δυνατή ενέργεια προκειμένου να μειώσει τα πλημμυρικά φαινομένα στην ευρύτερη περιοχή και να προστατέψει τους παραγωγούς. Οι ενέργειές μας στοχεύουν στην προστασία ανθρώπων και περιουσιών γι΄ αυτό διεκδικούμε κάθε αναγκαίο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας».

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή