Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου: Λίγα λουλούδια στη μνήμη της αγαπημένης μου μητέρας

Αποχαιρετήσαμε την Κυριακή την πολυαγαπημένη μας μητέρα και γιαγιά Βασιλική Κατσαβριά στο τελευταίο της ζωής ταξίδι.

Ηρωίδα της ζωής η μάνα μου, αεικίνητη, ακαταπόνητη, μας άφησε πλούσια κληρονομιά το πείσμα της στην αξιοπρέπεια, την ανεξάντλητη αγάπη της για όλους, την δοτικότητά της, όλα για τους άλλους και τις αντοχές της.

Έφυγε σιωπηλά, πρόλαβα να κρατήσω όσα χρειάζομαι για να δακρύζω όταν τη σκέφτομαι  και τα κουρασμένα χέρια της πολύτιμο θησαυρό στον οδοιπορικό μου σάκο, για να συνεχίσουν να μου δείχνουν το δρόμο!

Τα χέρια της μάνας μου που άφησαν ανεξίτηλα ίχνη στη ζωή μου από τότε που τη θυμάμαι, από τότε που έχτισαν με πλιθιά το πρώτο μας σπίτι στο χωριό, που κουβάλαγαν το νερό στα γκιούμια, που μάτωναν στ’ ανοιγμένα βαμβακοκάρυδα και στις αρμαθιές τα καπνά, στο κήπο και στις τριανταφυλλιές μας, που έραβαν, έπλεκαν, νύχτα μέρα, που κένταγαν τα προικιά μου, που στόλιζαν με κορδέλες τα μαλλιά μου και των κοριτσιών μου, που ζύμωναν το πιο γλυκό ψωμί και φούρνιζαν τις πίτες και το κυριακάτικο γεύμα στη γάστρα. Πώς να χωρέσουν όλα μέσα στις λέξεις;

Είμαι περήφανη που στόλισε τη ζωή μου και τη ζωή των παιδιών μου με την παρουσία της, της οφείλω ό, τι είμαι και ελπίζω να φανώ αντάξια του κληροδοτήματος που μας άφησε. Είχε πολλούς αγαπημένους να συναντήσει στη γειτονιά των αγγέλων. Διάλεξε να φύγει Κυριακή, ημέρα γιορτής! Κι ήταν όμορφη με τα καλά της, με το μεταξωτό μαντήλι που της φόρεσα στο λαιμό.
Όπου κι αν γυρίσω το βλέμμα είναι παντού. Θα αφήνω μισάνοιχτη την πόρτα, να ‘ρχεται αθόρυβα, να μας βλέπει και να φορά την αγάπη μας!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς, σε όλους όσους στάθηκαν δίπλα μας και απάλυναν με την ανθρωπιά και την αγάπη τους την πολύχρονη περιπέτεια της υγείας της.

Τους εξαιρετικούς γιατρούς, το σπουδαίο νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας καθώς και το εξαίρετο προσωπικό του ΕΚΑΒ, τις γιατρούς του Αγροτικού Ιατρείου Ανάβρας όπως και τα στελέχη του «Βοήθεια στο σπίτι» του Δ. Σοφάδων,  την αγαπημένη μας Γιόβα και τη φίλη μας Βάσω.

Ευχαριστώ όλους τους συγγενείς και φίλους για την συμπαράσταση στο πένθος μας.

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή