Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Υπαίθρια σταχτοδοχεία τοποθέτησε ο Δήμος Καρδίτσας

Στην τοποθέτηση καλαίσθητων υπαίθριων σταχτοδοχείων σε κεντρικά σημεία της πόλης της Καρδίτσας προχώρησαν συνεργεία του Δήμου. Η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για την καλύτερη οργάνωση της λειτουργίας της πόλης και έρχεται σε συνέχεια άλλων ανάλογων πρωτοβουλιών (τοποθέτηση πλαισίων διαφημίσεων, κοινωνικών αγγελτηρίων, κορινών για την οριοθέτηση των χώρων στάθμευσης δικύκλων νέων ποδηλατοστασίων κ.α.)

Σε πρώτη φάση τοποθετήθηκαν 10 μεταλλικά υπαίθρια σταχτοδοχεία κατά μήκος του κεντρικού πεζοδρόμου, όπου οι συμπολίτες και οι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να πετούν τα αποτσίγαρα συμβάλλοντας έτσι σε μια πιο καθαρή πόλη, ενώ σε επόμενη φάση θα τοποθετηθούν και σε άλλα σημεία.

Αξίζει να σημειωθεί οτι σύμφωνα με διεθνείς έρευνες τα αποτσίγαρα και τα άλλα απορρίμματα που σχετίζονται με το τσιγάρο συνιστούν το μεγαλύτερο ποσοστό σκουπιδιών. Χαρακτηριστικό είναι πως περίπου 19 έως 38% των συνολικών απορριμμάτων που συλλέγονται παγκοσμίως κατά τη διάρκεια του καθαρισμού των ακτών κάθε χρόνο είναι αποτσίγαρα. Στη χώρα μας με βάση την κατανάλωση τσιγάρων εκτιμάται οτι σε ετήσια βάση τα αποτσίγαρα ξεπερνούν τους 3.500 τόνους ένα μεγάλο ποσοστό των οποίων πετάγεται αδιάκριτα σε δημόσιους χώρους, όπως δρόμους, πλατείες, αλσύλλια, κ.λ.π.

Παρακαλούνται οι πολίτες να χρησιμοποιούν τα υπαίθρια σταχτοδοχεία.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή