Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θρίλερ με τη συντριβή του αεροσκάφους

Επιβατικό αεροσκάφος, με 66 επιβαίνοντες, επιβάτες και πλήρωμα, που πραγματοποιούσε πτήση εσωτερικού χάθηκε από τα ραντάρ, περίπου 480 χλμ νότια της Τεχεράνης.

Ιρανικό αεροσκάφος της εταιρίας Aseman Airlines με 60 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, που πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση, συνετρίβη σήμερα το πρωί σε ορεινή περιοχή του νοτιοδυτικού Ιράν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρίας λαι πρόσθεσε «Επειτα από έρευνες στην περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος ενημερωθήκαμε ότι όλοι όσοι επέβαιναν σε αυτό έχασαν τη ζωή τους».

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα η εταιρεία έσπευσε να ανακαλέσει την παραπάνω δήλωση, καθώς μέχρι στιγμής το αεροπλάνο δεν έχει εντοπιστεί. "Δεν έχουμε ακόμη καμία πρόσβαση στο ακριβές σημείο της συντριβής και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε οριστικά τον θάνατο όλων των επιβατών" και των μελών του πληρώματος, δήλωσε ο εκ ο επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων της εταιρείας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Isna.

Ελικόπτερο διάσωσης εστάλη στον σημείο της τραγωδίας, καθώς λόγω της ορεινής μορφολογίας της περιοχής, δεν ήταν δυνατόν να σταλούν ασθενοφόρα.

Το αεροσκάφος που συνετρίβη, είναι δικινητήριο ιταλο-γαλλικό ΑΤR-72, το οποίο χρησιμοποιείται για πτήσεις εσωτερικού και ο μέγιστος αριθμός των επιβατών που μπορεί να μεταφέρει είναι 78. Αν και το αεροσκάφος βρίσκεται στην παραγωγή από το 1980, είναι σχετικά καινούργιο για τις ιρανικές αερογραμμές καθώς τα πρώτα 20 παρελήφθησαν το 2016.

Τη βαθιά του λύπη εκφράζει το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter για την αεροπορική τραγωδία στο Ιράν, παράλληλα με τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων. Τέλος εκφράζεται η αλληλεγγύη στον Ιρανικό λαό και την κυβέρνησή του.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή