Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αλλαγή δεδομένων στην Ευρώπη λόγω… SPD

Με ποσοστό 66,02% εγκρίθηκε η συμμετοχή του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στην κυβέρνηση Συνασπισμού με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) υπό την 'Αγκελα Μέρκελ και ανοίγει πλέον ο δρόμος για την συγκρότηση της νέας Κυβέρνησης περί τα μέσα του μήνα.
Στην διαδικασία συμμετείχε το 78,39% των 463.722 μελών που είχαν το δικαίωμα ψήφου.

Σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του SPD, το αποτέλεσμα θεωρείται έγκυρο και δεσμευτικό, καθώς η συμμετοχή ξεπέρασε το 20% του αριθμού των Μελών του κόμματος.

Τα στελέχη τα οποία θα αναλάβουν υπουργικά πόστα θα ανακοινωθούν στις 12 Μαρτίου, 2 μόλις μέρες πριν από την ανάδειξη της 'Αγκελα Μέρκελ σε Καγκελάριο από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

Τα υπουργεία που αναλαμβάνει το SPD είναι τα Οικονομικών, Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Περιβάλλοντος, Εργασίας και Οικογένειας.
Μέχρι τώρα βέβαιο μπορεί να θεωρείται μόνο ότι ο Όλαφ Σολτς θα είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών και Αντικαγκελάριος.

Αύριο αναμένεται η ανακοίνωση των νέων υπουργών και από τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), οι οποίοι αναλαμβάνουν τα υπουργεία Εσωτερικών – για το οποίο προορίζεται κατά πάσα πιθανότατα ο αρχηγός του κόμματος και απερχόμενος Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ -, Συγκοινωνιών και Αναπτυξιακής Βοήθειας.

Την ίδια ώρα, τα συγχαρητήριά της στο SPD για την έγκριση της συμμετοχής στον μεγάλο συνασπισμό έδωσε η Καγκελάριος 'Αγκελα Μερκελ, μέσω του λογαριασμού του κόμματός της στο Twitter.
«Συγχαίρω το SPD για αυτό το καθαρό αποτέλεσμα και προσβλέπω στην περαιτέρω συνεργασία για το καλό της χώρας μας", ανέφερε το «τιτίβισμα» της κ. Μέρκελ.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή