Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ήρθε για να …μείνει

Οριακά η 4η θητεία της Άγκελα Μέρκελ στην Γερμανική Καγκελαρία.
 
Με 364 ψήφους υπέρ και 315 κατά η Άγκελα Μέρκελ επανεξελέγη για 4η φορά στην καγκελαρία.
Μετά από 6 μήνες από τις Ομοσπονδιακές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου η Άγκελα Μέρκελ επανεξελέγη σήμερα στην Γερμανική Καγκελαρία για 4η συνεχή φορά.

Στη μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη, η πρόεδρος της CDU έλαβε 364 επί συνόλου 688 έγκυρων ψήφων και συνεπώς μόλις 9 ψήφους περισσότερες από την αναγκαία απόλυτη πλειοψηφία των 355 ψήφων. Προφανώς αρκετοί βουλευτές των συγκυβερνώντων κομμάτων δεν ψήφισαν υπέρ της Μέρκελ καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία ανέρχεται σε 399 βουλευτές.

Η Άνγκελα Μέρκελ είναι συνολικά 4.495 ημέρες καγκελάριος της Γερμανίας. Όταν ανέλαβε για πρώτη φορά Καγκελάριος ήταν 51 ετών, σήμερα είναι 63 και ανήκει στους πιο ηλικιωμένους της νέας Κυβέρνησης και στις αρχές του 2020 η Μέρκελ θα σπάσει το ρεκόρ των 14 χρόνων και 2 μηνών του Κόνραντ Αντενάουερ στην εξουσία, χωρίς να αποκλείεται να σπάσει και αυτό του Χέλμουτ Κολ κατά το τέλος του 2021, στην περίπτωση που μετά τις προγραμματισμένες για εκείνη την χρονιά εκλογές, παραμείνει ως υπηρεσιακή καγκελάριος στην εξουσία.

Χρειάστηκαν 171 ημέρες διαπραγματεύσεων για την συγκρότηση Κυβέρνησης στην Γερμανία μετά τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου του 2017.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή