Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αυτός είναι (και επίσημα) ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη

Στην κορυφή, ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της «Amazon».
 
Ο 54χρονος Αμερικανός επιχειρηματίας της τεχνολογίας και του λιανικού εμπορίου, επενδυτής, επιστήμονας της πληροφορικής και φιλάνθρωπος Τζέφρυ Μπέζος γνωστός ως Τζεφ Μπέζος, είναι και επίσημα ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη διαθέτοντας περιουσία, συνολικού ύψους 150 δις δολαρίων, σε προσαρμοσμένη βάση, αφήνοντας στην 2η θέση τον Μπιλ Γκέιτς της Microsoft με 95 δις δολάρια και στην 3η τον Γουόρεν Μπάφετ με 82,6 δις δολάρια.

Η «Amazon.com», αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη διαδικτυακή εταιρεία πωλήσεων και τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών υποδομής, οι οποίες είναι διαθέσιμες μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της Amazon.

Το επώνυμο Μπέζος το πήρε από τον δεύτερο σύζυγο της μητέρας του, τον Κουβανό Μιγκέλ Μπέζος.

Οι πρόγονοί του από την πλευρά της μητέρας του ήταν άποικοι που κατοικούσαν στο Τέξας και σιγά-σιγά απέκτησαν ένα αγρόκτημα 25.000 στρεμμάτων. Από τον Μάρτιο του 2015 ο Τζεφ Μπέζος είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατόχους γης στο Τέξας. Η μητέρα του Μπέζος, Ζακλίν, ήταν 17 ετών και μαθήτρια λυκείου όταν ο ίδιος γεννήθηκε.

Ο Τζεφ Μπέζος και η σύζυγός του ΜακΚένζι έχουν 4 παιδιά.

Τα υπόλοιπα επιχειρηματικά ενδιαφέροντα του Τζεφ Μπέζος περιλαμβάνουν την αεροδιαστημική και τις εφημερίδες. Είναι ο ιδρυτής και κατασκευστής της εταιρείας Blue Origin η οποία πραγματοποίησε δοκιμαστικές πτήσεις στο διάστημα που ξεκίνησαν το 2015 και κάνοντας σχέδια για διαστημικές πτήσεις ανθρώπων τα οποία ξεκίνησαν το 2015.

Το 2013 ο Μπέζος αγόρασε την εφημερίδα The Washington Post.

Η εταιρεία Bezos Expeditions διαχειρίζεται έναν σημαντικό αριθμό άλλων επιχειρηματικών επενδύσεων.
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή