Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ερντογάν: «Ειρηνευτική επιχείρηση» η εισβολή στην Κύπρο

   «Ειρηνευτική επιχείρηση» αποκάλεσε ο Ερντογάν την εισβολή στην Κύπρο το 1974 σε ομιλία του στο Φεστιβάλ Αεροδιαστημικής και Τεχνολογίας που φιλοξενείται στο νέο υπερσύγχρονο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης αναφέροντας πως αποτέλεσε την κύρια αφορμή ενασχόλησης της Τουρκίας με την τεχνολογία όπως επίσης και το εμπάργκο που της επιβλήθηκε από τις άλλες χώρες απομονώνοντάς την επικοινωνιακά.
 

   «Η Τουρκία μέχρι την “Ειρηνευτική Επιχείρηση” στην Κύπρο το 1974 ήταν πλήρως εξαρτημένη τεχνολογικά από την εξωτερική βοήθεια. Λόγω του εμπάργκο που επιβλήθηκε στη χώρα μας, από πυρομαχικά μέχρι ανταλλακτικά, ακόμη και στην ασύρματη τηλεπικοινωνία και σε όλα τα επικοινωνιακά συστήματα, μας έκανε να καταλάβουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος τόνισε ότι τώρα η Τουρκία είναι σε θέση να παράξει τα πάντα και να μην έχει ανάγκη από άλλες χώρες.

   «Στον σημερινό κόσμο, η πρώτη προϋπόθεση για την ανεξαρτησία και ανάπτυξη μίας χώρας είναι ο σχεδιασμός, η παραγωγή και η εξαγωγή τεχνολογίας», τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν. Η Τουρκία χρησιμοποιεί κατά 65% εγχώρια προϊόντα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της, όπως είπε ο Ερντογάν.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή