Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μέρκελ με απώλειες αλλά και χωρίς αντίπαλο…

Ακόμη και με πτώση στα ποσοστά του το CDU/CSU, δεν είχε σοβαρό αντίπαλο στις Γερμανικές εκλογές για να ηττηθεί…
Το exit poll που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη δημόσια γερμανική τηλεόραση του δίνει 32,7% έναντι μόλις 20,2% του SPD ενώ στην 3η θέση με 13,4% είναι το ακροδεξιό κόμμα AfD. Ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι (FDP) -επιστρέφουν στη Bundestag- με ποσοστό 10,5%, οι Πράσινοι (Die Grünen) με 9,4% και η Αριστερά (Die Linke) με 8,99%. 
Η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι ήλπιζε σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, ωστόσο τόνισε ότι ο στρατηγικός της στόχος επετεύχθη.
Ο Επικεφαλής του SPD Μάρτιν Σουλτς δήλωσε ότι «η σημερινή είναι μία πικρή ημέρα για τους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες» και πρόσθεσε «οι ψηφοφόροι έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι επιθυμούν το SPD στην αντιπολίτευση»…
Η αντιπρόεδρος του SPD Μανουέλα Σβέζιχ έκανε λόγο για βαριά ήττα που σημαίνει το τέλος του μεγάλου συνασπισμού. Αυτή η εξέλιξη σημαίνει ότι η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα πρέπει να ζητήσει τη στήριξη του FDP και των Πρασίνων, προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση. 
«Να αλλάξει τη χώρα» δεσμεύθηκε το εθνικιστικό, ακροδεξιό AfD, σε ένα πρώτο σχόλιο για το ιστορική εκλογική επίδοσή του που δείχνει το exit poll.

«Τα καταφέραμε. Είμαστε στην Βουλή και θα αλλάξουμε την Γερμανία», δήλωσε ο κεντρικός υποψήφιος και συμπρόεδρος του κόμματος Αλεξάντερ Γκάουλαντ, εν μέσω πανηγυρισμών και πρόσθεσε με νόημα «Θα τους κυνηγήσουμε και θα κυνηγήσουμε την κ. Μέρκελ και θα πάρουμε πίσω τη χώρα μας και τους πολίτες μας»…

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή