Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ροζ «έγκυες» Trump διαδήλωσαν κατά της πολιτικής για τις αμβλώσεις

Μια άκρως ασυνήθιστη και πολύ ευφάνταστη διαδήλωση έλαβε χώρα στο Ελσίνκι. Ο ι διαδηλώτριες εναντιώθηκαν στον αποκαλούμενο «κανόνα της φίμωσης» που επανάφερε ο πρόεδρος της Αμερικανικής κυβέρνησης το 2017.

Εναντίον του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεκάδες «έγκυες Τραμπ» ξεχύθηκαν στους δρόμους του Ελσίνκι να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον αποκαλούμενο «κανόνα της φίμωσης», ο οποίος υποχρεώνει τις μη κυβερνητικές οργανώσεις να λαμβάνουν ομοσπονδιακή χρηματοδότηση ώστε να μην πραγματοποιούν αμβλώσεις, αλλά ούτε και «να τις προωθούν ως μέθοδο οικογενειακού προγραμματισμού στο εξωτερικό».

Ο κανόνας αυτός δεν επηρεάζει τις υπηρεσίες που προσφέρονται εντός των ΗΠΑ στις γυναίκες, αλλά έχει επιπτώσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες όπου λειτουργούν αυτές οι οργανώσεις και όπου οι πόροι και οι ιατρικές εγκαταστάσεις είναι ήδη περιορισμένοι.

Στο περιθώριο της συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας που πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι οι γυναίκες διαδήλωσαν φορώντας μάσκες του Τραμπ κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «ο κανόνας της φίμωσης σκοτώνει τις γυναίκες» όπως και το  «εμένα με νοιάζει εσένα».

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή