Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στο έλεος του τυφώνα «Ίρμα» οι ΗΠΑ

Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν τις εστίες τους οι κάτοικοι της Φλόριντα ενώ ο τυφώνας «ρούφηξε» και εξαφάνισε τμήμα …θάλασσας.
 
Τις Αμερικανικές ακτές, με ανέμους 210 χλμ/ώρα χτυπά ο τυφώνας «Ίρμα», μετά το καταστροφικό πέρασμά της από τις βόρειες ακτές της Κούβας, αφήνοντας πίσω 25 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες καθώς και εκτεταμένες υλικές ζημιές.
Ο τυφώνας, αναβαθμίστηκε στην κατηγορία 4 και με κάθε μέσο εγκαταλείπουν τις εστίες τους περισσότεροι από 6 εκατομμύρια κάτοικοι της Φλόριντα. Περισσότεροι από 54.000 άνθρωποι έσπευσαν στα περίπου 320 καταφύγια που έχουν ανοίξει οι αρχές σε ολόκληρη την Φλόριντα, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι έχουν λάβει από μόνοι τους μέτρα προφύλαξης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πλαίσιο της μαζικής εκκένωσης, οι αρχές συλλαμβάνουν τους αστέγους για να τους απομακρύνουν από τις περιοχές που βρίσκονται σε κίνδυνο.
Η στάθμη των υδάτων έχει ανέβει τουλάχιστον 50 εκ. πάνω από το κανονικό. 
Βίντεο που αναρτήθηκε στο «twitter», έχει προκαλέσει δέος, καθώς δείχνει την δύναμη του τυφώνα να αλλάζει τη μορφή ωκεανών!
Στο βίντεο, στο οποίο φαίνεται σημείο της ακτογραμμής του Long Island στις Μπαχάμες, το νερό να απουσιάζει από εκεί που μέχρι πρότινος υπήρχε θάλασσα! 
Η ισχύς του τυφώνα «Ίρμα» είναι μεγάλη, ενώ η πίεσή του χαμηλή, με αποτέλεσμα να τραβάει νερό από το περιβάλλον στον πυρήνα του.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή