Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τραγωδία με δεξαμενόπλοιο Ελληνικών συμφερόντων

Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.
Σύγκρουση σημειώθηκε ανοικτά των ακτών της Σιγκαπούρης, μεταξύ αμερικανικού αντιτορπιλικού με δεξαμενόπλοιο Ελληνικών συμφερόντων.
Από την σύγκρουση, τραυματίστηκαν 5 Αμερικανοί ναύτες και αγνοούνται 10 όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό
Το «USS John S. McCain» κατευθυνόταν ανατολικά της Σιγκαπούρης και ετοιμαζόταν να ελλιμενιστεί όταν συγκρούστηκε με το δεξαμενόπλοιο «Alnic MC» με σημαία Λιβερίας και ανήκει στη ναυτιλιακή εταιρεία «Stealth Maritime Corporation S.A.» Ελληνικών συμφερόντων και μετέφερε 12.000 τόνους πετρελαίου από την Ταϊβάν στη Σιγκαπούρη
Πρόκειται για την2 σοβαρή σύγκρουση Αμερικανικού αντιτορπιλικού σε διάστημα 9 εβδομάδων.
Την προηγούμενη εβδομάδα το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι απέπεμψε 3 ανώτερους αξιωματικούς του «USS Fitzgerald» το οποίο σχεδόν βυθίστηκε μετά την σύγκρουσή του με υπό Φιλιππινέζικη σημαία πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Από την σύγκρουση είχαν σκοτωθεί 7 Αμερικανοί ναύτες.
«Οι προσευχές μας και οι σκέψεις μας είναι μαζί με τους ναυτικούς του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετούσαν στο αντιτορπιλικό John S. McCain, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους» έγραψε σε μήνυμά του στο «Twitter» ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή