Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρικαλινή επιλογή για το Διεθνές Φεστιβάλ Καριέρας της Ρώμης

Μέσα από χιλιάδες αιτήσεις επιλέχθηκε η Νατάσα Βακουφτσή.
 
Το Διεθνές Φεστιβάλ Καριέρας της Ρώμης είναι μια ευκαιρία συνάντησης και δικτύωσης ανάμεσα σε νέους, θεσμούς, εταιρίες, ΜΚΟ και Διεθνείς Οργανισμούς.

Η ιδέα να δημιουργηθεί ένα  τέτοιο Φεστιβάλ οφείλεται στον Οργανισμό GIOVANI NEL MONDO, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε στην Ιταλία με σκοπό να προωθήσει και να ευνοήσει τη διάδραση ανάμεσα στο ταλέντο, την φιλοδοξία και την λαμπρότητα των νέων στον κόσμο των διεθνών ευκαιριών.

Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας και αποτελεί ένα θεσμό που φέτος συμπλήρωσε τα 9 χρόνια παρουσίας.

Αποτελείται από 4 πρότζεκτ, το Rome Model United Nations, μια προσομείωση της Unesco και των Ηνωμένων Εθνών, το Rome Business Game, μια προσομείωση του επιχειρηματικού κόσμου με εταιρίες χορηγούς όπως η Lidl, Alitalia, Vueling και το Rome Press Game, μια προσομείωση του κόσμου της δημοσιογραφίας και της μετάφρασης.

Μέσα από χιλιάδες αιτήσεις επιλέχθηκε η Νατάσα Βακουφτσή Καθηγήτρια Ιταλικής και Ισπανικής Φιλολογίας και κάτοχος Master στον τομέα της μετάφρασης ως Εκπαιδεύτρια στο Rome Press Game.

Μέσα από workshops και δραστηριότητες μετάφρασης και διερμηνείας ηγήθηκε μιας ομάδας με διαφορετικές γλώσσες μετάφρασης (Ισπανικά,Γερμανικά,Γαλλικά και Αράβικα) και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Διεθνών Σπουδών της Ρώμης είχαν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τον πραγματικό κόσμο της μετάφρασης και να ανταπεξέλθουν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Ανάμεσα στις επαφές που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια των εργασιών ήταν και η γνωριμία με τον Πρέσβη της Κούβας στην Ιταλία, όπου συζητήθηκαν οι σχέσεις Ελλάδας-Κούβας και η σημασία της εκμάθησης Ισπανικών σε παγκόσμια κλίμακα.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή