Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΔΗΜΗΤΡΑ: Διακρατική συνάντηση για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία χρόνια έχει θεσπίσει σειρά μέτρων με σκοπό να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και οι επαγγελματίες σε πολλά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθούν να ταλανίζονται από την έλλειψη ολοκληρωμένων δεδομένων για την έκταση και τη φύση του εν λόγω προβλήματος.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «DVCI – Ενδοοικογενειακή Βία-Συντονισμός της στρατηγικής παρέμβασης» έχει στόχο να ενισχύσει τις δεξιότητες των επαγγελματιών και των φορέων που δραστηριοποιούνται σε θέματα παρέμβασης και συντονισμού δράσεων για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. 
Στις 8-9 Νοεμβρίου 2017, ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ, ως ένας εκ των πέντε εταίρων του προγράμματος, συμμετείχε στην τρίτη διακρατική συνάντηση του προγράμματος που φιλοξενήθηκε στο Βουκουρέστι, Ρουμανία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπαίδευσης για την ενίσχυση των γνώσεων και ικανοτήτων των συντονιστών των στρατηγικών παρεμβάσεων, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού υλικού και την πιλοτική εφαρμογή του σε επαγγελματίες που εμπλέκονται σε δράσεις για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Την τρέχουσα περίοδο, θα ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του εκπαιδευτικού υλικού για την ενίσχυση των ικανοτήτων των επαγγελματιών και το Φεβρουάριο θα αρχίσει η υλοποίηση  των πιλοτικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων.
Όποιοι εργάζονται σε φορείς παρεμβάσεων κατά της ενδοοικογενειακής βίας σε εθνικό ή τοπικό επίπεδο και/ή ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις πιλοτικές δράσεις ή να ενημερώνονται για την πορεία του προγράμματος, παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ, Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Παλαιολόγου 19, Λάρισα, τηλ.: 2410554026, email: [email protected].
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή