Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εγκρίθηκαν οι πιστώσεις για την χρηματοδότηση του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η πίστωση ποσού 453.600 ευρώ για την λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων για τα επόμενα 3 χρόνια.

Το έργο είναι ενταγμένο στο  ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 με δικαιούχο τον Δήμο Λαρισαίων.
 
Η δράση «Κέντρο Κοινότητας», εντάσσεται στην στρατηγική της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την περίοδο 2014-2020, για την κοινωνική ένταξη, την καταπολέμηση της φτώχειας και την εμβάθυνση της κοινωνικής συνοχής, και αφετέρου στις ανάγκες της τρέχουσας περιόδου της χώρας για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών εθνικής εμβέλειας που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της φτώχειας και στην κοινωνική ένταξη.
 
Τα Κέντρα Κοινότητας έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν τους ΟΤΑ Α’ Βαθμού στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης του «Κέντρου Κοινότητας».

Το διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων απευθύνεται και σε ειδικότερες ομάδες και συγκεκριμένα στην ομάδα των ΡΟΜΑ με την λειτουργία του Παραρτήματος του για την στήριξη των ΡΟΜΑ ως συνέχιση της λειτουργίας του «Κέντρου στήριξης ΡΟΜΑ και ευπαθών ομάδων».

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή