Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Για την βελτίωση της προσβασιμότητας των Μεταναστριών-Προσφύγων στην εκπαίδευση ενηλίκων και στην αγορά εργασίας

Τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε με ταχύτατους ρυθμούς ο αριθμός των Μεταναστών και Προσφύγων στην Ευρώπη.

Απόρροια της προσφυγικής κρίσης είναι και η αύξηση της ανεργίας και της υποαπασχόλησης κυρίως στις γυναίκες Μετανάστριες και Πρόσφυγες. 
 
Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Igma-Femina: Μείωση της απόστασης των γυναικών μεταναστριών και προσφύγων από την εκπαίδευση και την αγορά εργασίας» έχει ως κύριο στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας τους στην εκπαίδευση (ενηλίκων) και την παροχή συμβουλευτικής λαμβάνοντας υπόψη τη διάσταση του φύλου, προκειμένου να βρίσκονται σε καλύτερη θέση για να εισέλθουν στην αγορά εργασίας.

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ», ο οποίος συμμετέχει στο πρόγραμμα ως εταίρος μαζί με άλλους 6 Φορείς, ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο ώστε να συμμετάσχει στην 3η διακρατική συνάντηση και στο βιωματικό εργαστήριο «Φυλετική ευαισθητοποίηση».

Το Βιωματικό εργαστήριο εκπονήθηκε από το «Κέντρο Σπουδών Φύλλου» του Πανεπιστημίου της Ουψάλα και είχε ως στόχο να αφυπνίσει και να ευαισθητοποίηση τους συμμετέχοντες σχετικά με τις ανισότητες που αντιμετωπίζει το γυναικείο φύλο στην κοινωνία και την αγορά εργασίας.

Παρουσιάστηκε και συζητήθηκε επίσης η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί σχετικά με την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στις δράσεις ένταξης των Μεταναστών και Προσφύγων.

Τέλος, συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα τα οποία θα πρέπει να γίνουν προκειμένου να προσχωρήσουμε στη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για τοπικούς φορείς και άτομα που εργάζονται, εκπαιδεύουν και συμβουλεύουν γυναίκες Μετανάστες και Πρόσφυγες ως προς την εκπαιδευτική και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού υλικού θα γίνει πιλοτική εφαρμογή σε όλες τις χώρες του προγράμματος.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή