Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Λάρισα αποχαιρέτησε τον μακαριστό Ποιμενάρχη της

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης Κυρού Ιγνατίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στην Λάρισα.
 
Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πλήθος πιστών, συνέρρευσε για το τελευταίο «αντίο» στον Ποιμενάρχη τους.

Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης.

Στον λόγο του ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, φανερά συγκινημένος ανέφερε ότι «ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαρίσης ήταν κόσμημα της Εκκλησίας και ένας Άγιος Ιεράρχης».

Εκ μέρους του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης μίλησε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπολέως, Αρχιμανδρίτης Αχίλλιος Τσούτσουρας.

Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας, ακολούθησε η ταφή του σκηνώματος το οποίο μετά από επιθυμία του μακαριστού Μητροπολίτη, ετάφη πίσω από το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή