Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λάρισα: «Πράσινες» πολιτιστικές διαδρομές

Στο πλαίσιο της επικοινωνιακής δράσης «΄΄Πράσινες΄΄ πολιτιστικές διαδρομές» η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας προγραμματίζει τις παρακάτω εκδηλώσεις:
 
Παρασκευή 26 Μαΐου 
 
Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας
 
α) Ώρα 9.30πμ. -12.30μμ. Εκπαιδευτική δραστηριότητα για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα τη διαδραστική προσέγγιση εκθεμάτων του Μουσείου με φυτική διακόσμηση. Στη δραστηριότητα θα συμμετάσχουν και προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται σε δομές του Δήμου Λαρισαίων.
 
β) Ώρα 6.30μμ-8.00μμ. Παιδιά σε ρόλο ξεναγού θα υποδέχονται τους επισκέπτες και μέσα από αφηγήσεις, κίνηση και μουσική θα μιλήσουν για τον Απόλλωνα και τη Δάφνη, τους Κενταύρους, τον Ασκληπιό, τις θεσσαλές μάγισσες και τον Ιπποκράτη.
 
Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το σύλλογο «Ο Ιπποκράτης». 
 
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη.
 
Σάββατο 27 Μαΐου 
 
Περιβαλλοντική διαδρομή στα λεγόμενα «Μικρά Τέμπη» στην Αμυγδαλέα (Γούνιτσα), δίπλα στις όχθες του Πηνειού ποταμού. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον κ. Σταύρο Γουλούλη, αρχαιολόγο, με θέμα «Η Γούνιτσα: μια ιστορική αναδρομή στον χώρο της» και ξενάγηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου από την Προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας  Σταυρούλα Σδρόλια. Θα ακολουθήσει παρουσίαση  ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής.
 
Ώρα έναρξης της εκδήλωσης 10.30 το πρωί και τόπος συνάντησης η εκκλησία του Αγίου Νικολάου Αμυγδαλέας.
 
Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων, τη ΔΕΥΑΛ, την Τοπική Κοινότητα Αμυγδαλέας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμυγδαλέας-Συνοικισμού Αμυγδαλέας «Η Γούνιτσα». 
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή