Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» στην συνάντηση του προγράμματος «ED2VET» στο Τσέλτεναμ

Στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στην Ευρώπη, έχει παρατηρηθεί, πολλές φορές, το φαινόμενο να μην υπάρχει συμμετοχή των εργοδοτών κατά το σχεδιασμό του προγράμματος.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εκπαιδευόμενοι να αποκτούν δεξιότητες οι οποίες δεν συνάδουν με τις απαιτήσεις των εργοδοτών και την προσφερόμενη εργασία.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “ED2VET – Συμμετοχή των Εργοδοτών στο Σχεδιασμό και την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης” δημιουργήθηκε για να διερευνήσει τους παράγοντες που καθορίζουν την έκταση και τις επιπτώσεις της συμμετοχής του εργοδότη στο σχεδιασμό της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) και να εντοπίσει καλές πρακτικές για κοινή χρήση ανάμεσα σε φορείς και χώρες.

Το έργο θα οδηγήσει σε απτά αποτελέσματα τα οποία θα διαδοθούν ώστε να υποστηριχθούν οι σχετικοί φορείς και άτομα, με στόχο την ανάπτυξη της ΕΕΚ με τη συμμετοχή των εργοδοτών. Με αυτό τον τρόπο οι ικανότητες και οι δεξιότητες που θα αποκτούν οι εκπαιδευόμενοι θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Από τις 29 Ιανουαρίου μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου, ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ», ο οποίος συμμετέχει στο πρόγραμμα ως εταίρος μαζί με άλλους τρεις φορείς, βρέθηκε στο Τσέλτεναμ και στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασίλειο προκειμένου να λάβει μέρος στην 3η διακρατική εκπαιδευτική συνάντηση η οποία είχε ως στόχο να γνωρίσουν οι εταίροι το σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης της χώρας και να αναζητήσουν καλές πρακτικές που εφαρμόζονται όσον αφορά στην συμμετοχή των εργοδοτών στα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Οι εταίροι επισκέφτηκαν Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ), φορείς που σχεδιάζουν και διαπιστεύουν προγράμματα ΕΕΚ, τον Αγγλικό Σύνδεσμο Κολλεγίων και συναντήθηκαν με ειδικούς στο σύστημα ΕΕΚ της Αγγλίας και της Ουαλίας. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων οι συμμετέχοντες αρχικά ενημερώνονταν για το πώς λειτουργεί το σύστημα και στη συνέχεια προχωρούσαν σε μία ημι-δομημένη συνέντευξη/συζήτηση προκειμένου να αναγνωρίσουν τις περιπτώσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν καλές πρακτικές.

Η επόμενη διακρατική συνάντηση θα λάβει χώρα στην Σόφια της Βουλγαρίας προκειμένου να ολοκληρωθεί και να παρουσιαστεί ο κατάλογος των καλών πρακτικών που έχουν αναγνωριστεί και επιλεγεί από κάθε χώρα και στο τέλος του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για να παρουσιαστούν σε όλους τους ενδιαφερόμενους αυτές οι καλές πρακτικές.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή