Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Απολυτήριες εξετάσεις στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Με την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, πραγματοποιήθηκαν στον Βόλο οι Απολυτήριες Εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, για το περατωθέν σχολικό έτος 2017 – 2018.

Στις εξετάσεις έλαβαν μέρος 17 τελειόφοιτοι σπουδαστές, προερχόμενοι από τη Σχολή του Βόλου και τα Παραρτήματα του Αλμυρού και της Αγιάς, 6 υποψήφιοι για Πτυχίο και 11 υποψήφιοι για δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής, οι οποίοι διαγωνίστηκαν ενώπιον Επιτροπής ορισθείσης από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η Επιτροπή, ύστερα από πολύωρη εξέταση των υποψηφίων, απένειμε εις άπαντες τους προβλεπόμενους τίτλους, με «Άριστα» παμψηφεί.

Με πρόταση του Διευθυντού της Σχολής και απόφαση του Συλλόγου των Καθηγητών της, θεσπίστηκε, από φέτος, η απονομή 3 τιμητικών Βραβείων, εις μνήμην 3 κορυφαίων και διαπρεπών προσωπικοτήτων, το έργο των οποίων στην διαφύλαξη και προαγωγή της Βυζαντινής Ψαλτικής παράδοσης είναι πανελληνίως αναγνωρισμένο, οι οποίοι, ο καθένας από την μεριά του, συνέδεσαν το όνομά τους με την ιστορία της Σχολής.

Πρόκειται για το Βραβείο «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», το Βραβείο «Εμμανουήλ Χατζημάρκος» και το Βραβείο «Μιχαήλ Μελέτης», τα οποία θα φιλοτεχνηθούν και θα απονεμηθούν στους εκ των διαπρεπέστερων διαγωνισθέντων στις φετινές Απολυτήριες Εξετάσεις.
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή