Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Piano στο Αλώνι

Δευτέρα 6 Αυγούστου και Τρίτη 7 Αυγούστου, διήμερο Φεστιβάλ πιάνου.

Πρόκειται για τον επιτυχημένο θεσμό διήμερο φεστιβάλ πιάνου, γνωστό με τον τίτλο «Piano στο Αλώνι», με νέους διεθνώς βραβευμένους σολίστ, σε συνεργασία με τη διεθνούς φήμης πιανίστα και παιδαγωγό, Αγάθη Λεϊμονή η οποία παράλληλα με τη σολιστική διαγράφει και παιδαγωγική σταδιοδρομία, διδάσκοντας και ταξιδεύοντας με τους μαθητές της στο εξωτερικό, δίνοντας τους πλήθος μουσικών ευκαιριών και εμπειριών.

Πάρα πολλοί μαθητές της έχουν αποσπάσει τις ανώτατες διακρίσεις σε Πανελλήνιους και σε Διεθνείς Διαγωνισμούς, έχουν επιτύχει σε μεγάλες Μουσικές Ακαδημίες του εξωτερικού και ήδη διαγράφουν διεθνή σταδιοδρομία.

Το «Piano στο Αλώνι» ξεκίνησε το 2015 με αφορμή τα 20 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας του θεάτρου και την επιμονή για εκδηλώσεις υψηλού καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος στα πλαίσια του εκπαιδευτικού χαρακτήρα που πιστά υπηρετεί.

Σημαντικό επίσης ρόλο έχει η θέση του θεάτρου Αλώνι που είναι μοναδική. Χτισμένο σε μια κατάφυτη πλαγιά του Πηλίου, σε πολύ μικρή απόσταση από το χωριό του Αγίου Γεωργίου Νηλείας, μαγεύει- εκτός από την ακουστική του-με την απαράμιλλη θέα του στον Παγασητικό ,κάνοντας ακόμα ποιο μαγικές τις νύχτες του Αυγούστου.

Είναι το μοναδικό λιθόκτιστο θέατρο του Νομού Μαγνησίας αρχαιοελληνικού τύπου και κάθε καλοκαίρι προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες από πολλά μέρη.

Φέτος, για 4η φορά, θα πραγματοποιηθεί ένα ιδιαίτερο μουσικό διήμερο ερμηνευτών πιάνου, διεθνώς βραβευμένων.
Διοργανώνεται ειδικά για να δώσει την ευκαιρία σε ταλαντούχους  πιανίστες να αναδείξουν την τέχνη τους στο, να μοιραστούν το ταλέντο τους με το κοινό, βιώνοντας την ομορφιά της μουσικής σε αυτό το μαγευτικό θέατρο που φιλοξενεί ιδανικά ερμηνείες έργων των μεγάλων μουσουργών, χάρη στην εξαιρετική ακουστική του.

Παράλληλα με αυτό τον τρόπο αναβιώνει και η πλούσια καλλιτεχνική κληρονομία αυτού του τόπου, του Αγίου Γεωργίου Νηλείας, όπου στο πέρασμα των αιώνων οι κάτοικοι ήταν ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την ευρωπαϊκή μουσική αφού κάθε αρχοντικό διέθετε το δικό του πιάνο.

Έτσι, το κοινό  θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ακόμη ένα  ρεσιτάλ  πιάνου από τέσσερις σολίστ που έχουν κατακτήσει πολυάριθμα πανελλήνια και διεθνή πρώτα βραβεία και διακρίσεις με εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Την πρώτη μέρα θα ερμηνεύσουν οι σολίστ Στάθης Χωματσάς και Νεφέλη Μούσουρα και τη δεύτερη ο Κωσταντίνος Βαλιανάτος και η  Αμερικανοταϊβανή πιανίστρια Ching-Wen Hsiao οι οποίοι είναι και καθηγητές πανεπιστημίου της Βιρτζίνια.

Το πρόγραμμά τους μεταξύ άλλων περιλαμβάνει Σκαρλάτι, Σολέρ, Μότσαρτ, Ντεμπισύ, Λίστ, Σούμπερτ, Σοπέν.
 
Δευτέρα 6  Αυγούστου, Τρίτη 7 Αυγούστου, ώρα 9 το βράδυ. Τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ

Πληροφορίες  www.theatroaloni.gr  και  στο 6973339142.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή