Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στη φάση της υλοποίησης το έργο ύδρευσης στο Αερινό

Στη φάση της υλοποίησης προχωρά το έργο του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 «Αξιοποίηση υδρευτικής γεώτρησης στη θέση «Περιφέρεια» Δ.Δ. Αερινού» της πράξης «Ανόρυξη και αξιοποίηση υδρευτικής γεώτρησης Αερινού», προϋπολογισμού 70.569,11 €, μετά την προέγκριση συμβασιοποίησης που δόθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη Διαχειριστική Αρχή προς τον Δικαιούχο – Φορέα Υλοποίησης που είναι o Δήμος Ρήγα Φεραίου.

Κύριος του έργου είναι η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. και εθνικούς πόρους, ενώ το ΦΠΑ βαρύνει στη ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου.  

Περιγραφή Φυσικού Αντικειμένου:

Με το έργο προβλέπεται η αξιοποίηση της γεώτρησης με προμήθεια και τοποθέτηση αντλητικού συγκροτήματος, κατασκευή οικίσκου για τις ανάγκες της γεώτρησης καθώς και περίφραξη της γεώτρησης. Το νερό της προϋπάρχουσας γεώτρησης είχε βρεθεί ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση και βεβαρημένο με χρώμιο σύμφωνα με αναλύσεις της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και για το λόγο αυτό ανορύχθηκε Νέα Γεώτρηση (ως 1ο Υποέργο της Πράξης, ολοκληρωμένη στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013).

Με την ολοκλήρωση του έργου, σύνδεση με τη ΔΕΗ και έναρξη λειτουργίας του, θα καλυφθούν οι υδρευτικές ανάγκες της Τοπικής Κοινότητας Αερινού Δήμου Ρήγα Φεραίου για τον σκοπό αυτό.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή