Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ώρες αγωνίας για χιλιάδες Τρικαλινούς

Ξεκίνησε η αποστολή επιστολών ότι δάνεια πήγανε σε … funds.
 
Αποδέκτες επιστολών από τράπεζες έγιναν Τρικαλινοί δανειολήπτες που έχουν «κόκκινα» δάνεια με τις οποίες τους ενημερώνουν για την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους σε «εταιρείες διαχείρισης».

Τα χαμηλά τιμήματα στα οποία γίνονται οι πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων, δημιουργούν ανησυχία, καθώς όταν η τράπεζα μεταβιβάζει το δάνειο και λύνει την σχέση με τον δανειολήπτη, δεν σημαίνει ότι ο τελευταίος ξεμπερδεύει με την οφειλή του. Στη θέση της τράπεζας θα έχει πλέον ως αντισυμβαλλόμενο το fund, με το οποίο θα κληθεί να συμφωνήσει τον τρόπο αποπληρωμής του δανείου του.

Το fund αγόρασε πολύ χαμηλά το δάνειο γιατί αγοράζει μαζί και τον κίνδυνο να μην αποπληρωθεί ποτέ, αλλά έχει τον τρόπο για να εισπράξει, στοχεύοντας σε κέρδος.

Ο οφειλέτης πρέπει να έχει υπόψη του ότι το fund θα απαιτήσει το σύνολο της οφειλής και όχι την ρυθμισμένη οφειλή που είχε ο δανειολήπτης με την τράπεζα και δεν εξυπηρετούσε.

Όπως προβλέπει ο νόμος 4354/2015, τα «κόκκινα» δάνεια θα μπορούν να πωλούνται υπό την προϋπόθεση ότι ο δανειολήπτης και ο εγγυητής έχουν προσκληθεί με εξώδικη πρόσκληση από την τράπεζα, 12 μήνες πριν από την έναρξη της διαδικασίας πώλησης, για να διακανονίσουν τις οφειλές με βάση γραπτή πρόταση με συγκεκριμένους όρους αποπληρωμής, σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδας.
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή