Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Διαγωνισμός διηγήματος για τους μαθητές των Γυμνασίων στα Τρίκαλα

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δια του γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων και με πρωτοβουλία του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων, προκηρύσσει τον 1ο Διαγωνισμό Διηγήματος Μικρής Φόρμας για τους μαθητές των Γυμνασίων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων.
(Πληροφορίες: Ελένη Γιοντζή, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Τρικάλων, τηλ. 2431046453)
Ο διαγωνισμός έχει την έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ και θέμα του είναι η αλληλεγγύη. Για τον σκοπό αυτό τα διηγήματα όλων των συμμετεχόντων μαθητών θα ξεκινούν με τη φράση «Άπλωσα/-ε το χέρι και τον/την/το βοήθησα/-ε να σηκωθεί…». Η έκταση κάθε διηγήματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 350 λέξεις. 
Οι μαθητές μπορούν να καταθέσουν το κείμενό τους μέχρι την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 με διαδικασία που διασφαλίζει την ανωνυμία των συμμετεχόντων και το αδιάβλητο στην αξιολόγηση. Τα διηγήματα θα πρέπει να αποτελούν πρωτότυπη πνευματική δημιουργία των μαθητών και όχι προϊόν αντιγραφής. 
Η επιτροπή αξιολόγησης των κειμένων απαρτίζεται από τους:
Ηλία Κεφάλα, ποιητή, κριτικό λογοτεχνίας – πρόεδρο της επιτροπής
Ιουλία Κανδήλα, σχολική σύμβουλο φιλολόγων
Τούλα Τίγκα, συγγραφέα
Ευαγγελία Μινάρδου, φιλόλογο, υποδιευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων
Νικόλαο Μάντζιο, μαθηματικό, συγγραφέα
Οι μαθητές που προτίθενται να συμμετάσχουν στον εν λόγω διαγωνισμό θα έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να παρακολουθήσουν ένα δίωρο σεμινάριο δημιουργικής γραφής από τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ. Νικόλαο Μάντζιο, που θα γίνει το Σάββατο 10/2/2018 και ώρα 4:00μ.μ. – 6:00 μ.μ. στη βιβλιοθήκη του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων.
Η παρουσίαση των διηγημάτων και η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ημερομηνία και ώρα για την οποία θα ενημερωθούν εγκαίρως τα Γυμνάσια.

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα παραλάβουν  τιμητική βεβαίωση συμμετοχής, ενώ στον καθένα από τους τρεις πρώτους θα δοθεί δώρο ένα τάμπλετ. Το πρώτο βραβείο χορηγείται με δαπάνη της σχολικής επιτροπής του Δήμου Τρικκαίων, ενώ τα άλλα δύο είναι προσφορά του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων. 

Τα τρία πρώτα διηγήματα θα δημοσιευθούν επωνύμως στις ιστοσελίδες της Δ.Δ.Ε. Τρικάλων, των σχολείων, καθώς και στα τοπικά – έντυπα και ηλεκτρονικά –  μέσα ενημέρωσης. 
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή