Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έδωσε τον λόγο του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 37ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στο Περτούλι

Οι απανταχού Σαρακατσαναίοι αντάμωσαν στα Περτουλιώτικα λιβάδια, με ηχηρή απουσία εκπροσώπου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων θέλοντας να τηρήσει τις παραδόσεις της αλλά και να τις μεταλαμπαδεύσει στην νέα γενιά διοργάνωσε και φέτος τριήμερες εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν σήμερα το μεσημέρι.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 37ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στον καθιερωμένο χώρο στα Περτουλιώτικα λιβάδια, που ήταν αφιερωμένο στην γενιά των νέων που υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Το αντάμωμα ξεκίνησε με Αγιασμό που τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας και χαιρετισμούς των επισήμων, οι οποίοι καλωσόρισαν και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του, αφού εξέφρασε την αγάπη και τον θαυμασμό του προς του Σαρακατσαναίους, στους οποίους απέδωσε τα εύσημα γιατί όπως είπε «αποτελείται εκλεκτό κομμάτι του ελληνικού λαού, καθώς αφήσατε το αποτύπωμά σας στην λαϊκή τέχνη, τα γράμματα και την παράδοση», στην συνέχεια αναφερόμενος στο θέμα του 37ου Ανταμώματος έδωσε το λόγο του ότι θα κάνει τα πάντα, ώστε οι νέοι να επιστρέψουν και να εργαστούν στην πατρίδα τους, με γνώμονα την ανάπτυξη που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν 32 χρόνια είχε επισκεφτεί τα Περτουλιώτικα λιβάδια ο αείμνηστος πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Στην κορύφωση των εκδηλώσεων παρουσιάστηκε δρώμενο με θέμα την «ανακήρυξη Σαρακατσάνου Κλεφταρµατωλού Καπετάνιου», ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν αθλοπαιδιές και χοροί από Συλλόγους όλης της Ελλάδας, των Σκοπίων και της Βουλγαρίας.

Οι Σαρακατσαναίοι θέλησαν το φετινό Αντάμωμα «να απαντήσει με αισιοδοξία και χαρά στο ζοφερό παρόν και να ξορκίσει για άλλη μία φορά, τις Κασσάνδρες μιας συνέχειας χωρίς διέξοδο, καλώντας τους Έλληνες να ξαναβρούν το δυναμισμό τους και την πίστη τους, αντλώντας δυνάμεις από τους αστείρευτους θησαυρούς της παράδοσης».

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή