Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκλογές από τα …παλιά στα Τρίκαλα

Μαζικότητα, πάθος, «ξυσίματα» και …καταγγελίες στην 1η εκλογική αναμέτρηση.

Είχε από όλα χθες στα Τρίκαλα η 1η εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη του προσώπου που θα ηγηθεί τον νέο πολιτικό φορέα (αν όλα πάνε όπως σχεδιάστηκαν) που αυτοαποκαλείται «Κεντροαριστερά».

Όπως είχε αναφέρει το trikalanews.gr μια …μαζική μετακίνηση ΡΟΜΑ προς την κάλπη με …υποκινητή τον Δημοτικό Σύμβουλο Τρικάλων Θεόδωρο Σπανό, ήταν το κυρίαρχο στοιχείο που έδειχνε ανάγλυφα το «πάθος» για την εκλογική επικράτηση. Αυτή η μετακίνηση, έφερε και τις …καταγγελίες περί μετακίνησης που δεν αφορούσε ενδιαφέρον για πολιτικά δρώμενα αλλά είχε …οικονομικό υπόβαθρο.

Ένα δεύτερο στοιχείο η μαζικότητα που πανηγυρίστηκε δεόντως αλλά υπήρξε το «ξύσιμο» ότι ήταν πολλοί περισσότεροι από αυτούς που πήγαν στην κάλπη που τηλεφωνούσαν στον ιδρυτή του ΠαΣοΚ για να του ευχηθούν τα «χρόνια πολλά» για την …Μιμή.

Η εκλογική επικράτηση στον Νομό Τρικάλων του Νίκου Ανδρουλάκη έδωσε την αφορμή για τοπικούς «πολιτικούς συσχετισμούς» με το «στρατόπεδο» στήριξης του νεαρού Ευρωβουλευτή, να «καρπώνεται» μια επίδειξη πολιτικής ισχύος, έναντι του «στρατοπέδου» της Προέδρου του ΠαΣοΚ.

Όπως εξελίχθηκε η εκλογική διαδικασία, αποδείχτηκε ότι ήταν «μάχη» όχι για την «Κεντροαριστερά» αλλά ουσιαστικά …εσωκομματική μονομαχία του ΠαΣοΚ και μάλιστα του «σκληρού» ΠαΣοΚ καθώς καταποντίστηκαν εκλογικά υποψήφιοι που «φλέρταραν» μακριά από την «γραμμή ΠαΣοΚ»…

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από χθες είναι και επίσημα η …διάδοχη κατάσταση στο ΠαΣοΚ και απομένει να δούμε τον χρόνο που θα κινηθεί ώστε να βρεθεί στο «τιμόνι» του ιστορικού κόμματος.

Σαφώς και στην Φώφη Γεννηματά, αναγνωρίστηκε με την χθεσινή ψήφο ότι κράτησε «εν ζωή» το ΠαΣοΚ υπό πολύ δύσκολες πολιτικές συνθήκες και χθες έφερε 4πλάσιο κόσμο στις κάλπες από την αναμέτρηση της, με αντίπαλο τον Ανδρέα Λοβέρδου αλλά βέβαια πολύ λιγότερο από το 50% των ψηφοφόρων του Σεπτεμβρίου του 2015 που ψήφισαν ΠαΣοΚ και «Ποτάμι».

Φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως πολιτική του νέου πολιτικού Φορέα «να φύγει ο Τσίπρας» και χρειάζεται πολιτικό σχέδιο, είτε με Φώφη Γεννηματά, είτε με Νίκο Ανδρουλάκη στην ηγεσία.

Ταυτόχρονα, ο εκλογικός καταποντισμός (με συμμετοχή που επιδίωκαν) των Γιώργου Καμίνη και Σταύρου Θεοδωράκη που …δεξιοκοιτούσαν, ήταν σαφέστατο μήνυμα από την κάλπη «ξεχάστε συνεργασία με τον Μητσοτάκη» και φυσικά …μήνυμα προς τον «εκσυγχρονιστή» Κώστα Σημίτη…

Από εκεί και πέρα υπήρξαν υποψήφιοι που δεν βρήκαν στην κάλπη ούτε την …ψήφο τους και φυσικά για …γέλια η «πολιτική ανάλυση» πως τρόμαξε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν η εκλογική «μάχη» αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος ότι ήταν του …ΠαΣοΚ και όχι της «Κεντροαριστεράς». Να τρομάξει ο Σταύρος Θεοδωράκης που βλέπει τις αντιδράσεις στο κόμμα του είναι φυσιολογικό.

Επίσης η «ακτινογραφία» των ψηφοφόρων πανελλαδικά ως προς την ηλικία τους «μιλά» από μόνη της καθώς ηλικίας 17-24 ετών ήταν μόλις το…3% των ψηφοφόρων, από 25-34 ετών ήταν 11% από 35-44 ετών το 10%, 45-54 ετών είναι 15%, 55-64 ετών το 26% και άνω των 65 το 39%…

Την Κυριακή, θα υπάρξει (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) ο 2ος γύρος και απομένει να δούμε αν και πάλι θα υπάρξει πάθος, μαζικότητα, «ξυσίματα» και …καταγγελίες ή θα πάνε σε μια πιο …συμβιβαστική κατάσταση περιμένοντας από την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη το … «πλήρωμα του χρόνου».

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή