Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έλεγχοι στα Τρίκαλα για επικίνδυνα παιχνίδια

Από την Διεύθυνση Ανάπτυξης, Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Π.Ε. Τρικάλων ανακοινώθηκε ότι με αφορμή τη μεγάλη απήχηση που υπάρχει (κυρίως μεταξύ των νεαρών ατόμων) στη χρήση του προϊόντος με την ονομασία «Fidget Spinner» και «Hand Spinner», πραγματοποιεί ελέγχους σε διάφορα σημεία πώλησης – διακίνησης του ανωτέρω προϊόντος, στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Κρίνει δε, σκόπιμο να προειδοποιήσει (κυρίως τους γονείς και κηδεμόνες των ανήλικων τέκνων) ότι το προϊόν είναι εκ φύσεως ακατάλληλο για παιδιά κάτω των 3 ετών (επειδή μερικά περιέχουν πολύ μικρά κομμάτια που μπορεί να αποσπαστούν και ως εκ τούτου εμπεριέχουν κίνδυνο πνιγμού για παιδιά αυτής της ηλικίας).

Επίσης, θα πρέπει να επιθεωρείτε το προϊόν πριν το δώσετε στο παιδί σας και εάν παρατηρήσετε κάτι επικίνδυνο σε αυτό, (π.χ. ακάλυπτες μπαταρίες, πολύ αιχμηρά – κοπτερά μέρη, κ.λ.π.) θα πρέπει να το απομακρύνετε άμεσα. Ακόμη, επισημαίνει ότι όλα τα παιχνίδια που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά πρέπει να πληρούν τους όρους της κείμενης νομοθεσίας για την ασφάλεια των παιχνιδιών.

Συγκεκριμένα πρέπει να φέρουν την ένδειξη «CE», η οποία αποτελεί δήλωση του κατασκευαστή ότι το παιχνίδι είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή