Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Για καλά προετοιμασμένους τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων

Τη σκυτάλη των πανελλαδικών εξετάσεων πήραν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που διαγωνίστηκαν στα Λατινικά, στη Χημεία και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας με τα θέματα να έχουν έναν βαθμό δυσκολίας.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, ούτε σήμερα καταγράφηκαν προβλήματα και η διαδικασία κύλησε ομαλά.

Όσον αφορά τη συμμετοχή, από τους 1030 υποψήφιους που δήλωσαν συμμετοχή, στα θρανία κάθισαν οι 1001, με το ποσοστό αποχής να ανέρχεται στο 2,64%.

Για καλά προετοιμασμένους μαθητές ήταν τα θέματα της Χημείας, ενώ αρκετά υψηλός ήταν ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστηρίων.

Συγκεκριμένα, για τη Χημεία, η Ομοσπονδία σχολιάζει ότι τα θέματα είχαν μεγάλη έκταση και απαιτούσαν αρκετό χρόνο για τη λύση τους και αναφέρονταν σε σχεδόν όλη την έκταση της εξεταστέας ύλης και ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας.

Όσο για τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, η Ομοσπονδία τονίζει ότι πρόκειται για θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας με πλήρη κάλυψη της ύλης, ενώ ως προς τη σαφήνεια των ερωτημάτων ήταν ορθώς διατυπωμένα,

Για τα θέματα των Λατινικών, οι εκπαιδευτικοί τα χαρακτήρισαν κλιμακούμενης δυσκολίας, τα οποία ήταν διατυπωμένα με απόλυτη σαφήνεια χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στους υποψηφίους, οι οποίοι όμως, σε γενικές γραμμές, έπρεπε να είναι καλά προετοιμασμένοι και προσεκτικοί.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή