Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με ποσό 47,5 εκ. ευρώ η πρόσκληση της ηλεκτροκίνησης Παλαιοφάρσαλος- Καλαμπάκα

Εκδόθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η Πρόσκληση για την ηλεκτροκίνηση του  Τμήματος Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα του Θεσσαλικού σιδηροδρόμου.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έκδοση της πρόσκλησης του έργου «Αναβάθμιση σιδηροδρομικών γραμμών που ανήκουν στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ)» προϋπολογισμού 47,5 εκ. ευρώ  ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. 

 Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός ανέφερε «Καλούμε την ΕΡΓΟΣΕ να καταθέσει τα σχετικά δικαιολογητικά και ειδικότερα για το τμήμα Παλαιοφάρσαλος – Καρδίτσα- Καλαμπάκα, ούτως ώστε να ενταχθεί το έργο για χρηματοδότηση και να προχωρήσει στην υλοποίηση. Με το έργο αυτό πετυχαίνουμε την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης στη Θεσσαλία. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο. Αντιλαμβάνονται όλοι τις θέσεις εργασίας που πρόκειται να δημιουργηθούν και τις προοπτικές που ανοίγονται από την ολοκλήρωσή του».

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι το έργο της ηλεκτροκίνησης της γραμμής Λάρισα – Βόλος εντάσσεται στο Τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  ΥΜΕΠΕΡΑΑ  και καλείται η ΕΡΓΟΣΕ να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ούτως ώστε να δημοπρατηθεί το έργο.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή